Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 16

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 16 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
301. _____ is a set of computer instructions that processed on the computer?

Answer: Program

302. Which of the following come under cyber crime?

Answer: All the above

303. _____ refers to a code of safe and responsible behavior for the internet community:

Answer: Cyber Ethics

304. In BASIC, description comments are put in the source program with the–

Answer: REMARK statement

305. ………………….. is a method in which multiple communication devices are connected to one another efficiently.

Answer: Switching

306. Video processors consist of …………………..and …………………..which store and process images.

Answer: VGA and memory

307. . Information travels between components on the mother board through–

Answer: buses

308. _______ are a bundle of exclusive rights over creations of the mind, both artistic and commercial:

Answer: Intellectual property rights

309. Which of the following is an Intellectual Property crime?

Answer: All of these

310. Which one of the following is an example of ‘denial of service attack’?

Answer: All of these

311. DES stands for

Answer: Digital Encryption Standard

312. Which company is called the Big Blue?

Answer: IBM

313. The primary memory of a personal computer consists of?

Answer: Both ROM and RAM

314. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?

Answer: Plotter

315. Which of the following is a Volatile Memory?

Answer: RAM

316. Which are the guide keys in the English Typewriter?

Answer: a and ;

317. Changing information by a person/a virus while typing the data, from the way it should be entered is called

Answer: Data diddling

318. In C language the data type float has ------ memory requirement

Answer: 4 bytes

319. Section 66 deals with?

Answer: Hacking Computer Systems or Data

320. There are_______kinds of shift systems.

Answer: two

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.