Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. What kind of scheme is used in the HTTP protocol

Answer: request/response

102. ആദ്യമായി മലയാളം വെബ്സൈറ്റ് തുടങ്ങിയ ബാങ്ക്

Answer: SBT

103. __________ is a standard suite of protocols used for packet switching across computer networks.

Answer: x.25

104. The time required to complete a single, continuous execution of an object program is called

Answer: Run time

105. Which of the following can be used to se1ect the entire document ?

Answer: Ctrl + A

106. Two or more computers connected to each other of sharing information form a–

Answer: Network

107. The design of the network is called the network–

Answer: architecture

108. Every computer connected to an intranet or extranet must have a distinct–

Answer: IP address

109. The rental of software to consumers without the permission of the copyright holder known as

Answer: Renting

110. The IT (Amendment) Bill 2008 was passed by the two houses of the Indian Parliament on_____ 2008.

Answer: December 23 and 24

111. Which of the following is a cyber crime?

Answer: All of these

112. The original ASCII code used ___________bits of each byte, reserving that last bit for error checking?

Answer: 7

113. An incremental backup?

Answer: Saves only files that have recently changed

114. A spooler is a?

Answer: A program that controls spooling

115. Which technology is used in Compact Disks?

Answer: Laser

116. Operating System is a:

Answer: System Software

117. An attempt to make a computer resource unavailable to its in lended users is called?

Answer: Denial -of- service attack

118. The key making impression on the paper while typing are called:

Answer: Character keys

119. Top plate is also called:

Answer: Cowl or hood

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.