Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 2

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 2 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
21. Transferring a file from one computer to another over a communication medium is called?

Answer: File transfer

22. TELNET used _________ protocol for data connection

Answer: TCP

23. World Computer Security Day:

Answer: November 30

24. Copying the materials published on the internet as one’s own without proper acknowledgement is called _____:

Answer: Internet Plagiarism

25. Altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed, is termed:

Answer: Data diddling

26. Which one of the following is an example of ‘denial of service attack’?
a. Attempts to “flood” a network, thereby preventing legitimate network traffic
b. Attempts to disrupt connections between two machines, thereby preventing access to a service
c. Attempts to prevent a particular individual from accessing a service
d. All of these

Answer: All of these

27. All of the following are divisions of the COBOL program except–

Answer: input-output

28. NT classifies–

Answer: container objects

29. The operating system is the most common type of …………………..software.

Answer: communication

30. The most common type of storage devices are–

Answer: flash

31. Before a package can be used in a java program it must be–

Answer: imported

32. An input device that interprets pencil/pen marks on paper media is

Answer: Optical Mark Reader

33. Which one of the following is a guided transmission line?

Answer: All of the above

34. .The two basic types of record-access methods are?

Answer: Sequential and random

35. You can detect spelling and grammar errors by?

Answer: Press F7

36. In a Business Letter, ____. is typed just below the complementary close.

Answer: Perprocuration

37. `DSL` stands for

Answer: Digital Subscriber Line

38. ------- Protocol is the usual protocol type used for communications

Answer: TCP/IP

39. To reload a web page, we use the shortcut.........?

Answer: F5

40. ഒരു byte എന്നത് എത്ര ബിറ്റാണ്?

Answer: 8

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.