Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 8

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. Which generation computers used Microprocessors as switching devices?

Answer: Fourth Generation

142. Which one of the following key is used to refresh the web page?

Answer: F5

143. An organization that provides access to the internet is ________

Answer: ISP

144. A network point that provides entrance into another network is called as ___________

Answer: Gateway

145. The seat of the Asian School of Cyber Laws:

Answer: Pune

146. …………………..is a set of computer programs used on a computer to help perform tasks.

Answer: A processor

147. To instruct Word to fit the width of a column to the contents of a table automatically, click the button and then point to Auto Fit Contents–

Answer: AutoFit

148. Which of the following does NOT describe a data warehouse?

Answer: Updateable

149. The piece of hardware that converts your computer’s digital signal to an analog signal that can travel over telephone lines is called a–

Answer: modem

150. This is a standard way for a Web server to pass a Web user’s request to an application program and to receive data back to forward to the user–

Answer: Common gateway interface

151. Altering raw data just before it is processed by a computer and then changing it back after the processing is completed, is termed:

Answer: Data diddling

152. Feeling guilty or defensive about our internet use is a symptom of ________.

Answer: Cyber addiction

153. The Right to Information Act was passed in India in?

Answer: 2005

154. A name or number used to identify a storage location is called?

Answer: An address

155. Which of the following may be necessary for you to do after you install new application software?

Answer: Do a warm boot

156. Overlapping of letters at the locked right margin is called:

Answer: Piling

157. The Loose Dog helps in:

Answer: Step by step movement

158. The moving part on the typewriter is called:

Answer: Carriage

159. When the carriage is at rest,_________dog is holding the tooth of the escapement wheel.

Answer: Loose dog

160. ഇന്ത്യയിൽ സൈബർ നിയമം ഭേദഗതി ചെയ്തത് എന്ന്?

Answer: 2008 ഡിസംബർ 23

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.