Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 3

This page contains Kerala PSC IT and Cyber Laws Questions and Answers 3 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
41. Which of the following is not a font style?
a. Bold Italic
b. Sub Script
c. Regular
d. Bold

Answer: Sub Script

42. VOIP is the acronym for ______

Answer: Voice Over Internet Protocol

43. अनुपम क्या है?

Answer: एक सुपर कम्प्यूटर

44. ____ gives the author of an original work exclusive right for a certain time period in relation to that work, including its publication, distribution and adaptation:

Answer: Copyright

45. Which of the following is a cyber crime?
a. Hacking
b. Worm attack
c. Virus attack
d. All of these

Answer: All of these

46. In a relational database, this is a data structure that organizes the information about a single topic into rows and columns–

Answer: Table

47. A collection of related files is called a–

Answer: database

48. Which one of the following is an example of unethical behavior of cyber world?

Answer: Pirating Music and Videos

49. DES stands for

Answer: Digital Encryption Standard

50. The device which is used with a touchscreen to provide more precision?

Answer: Stylus

51. .Which key is used in combination with another key to perform a specific task?

Answer: Control

52. Symbolic logic was discovered by___________?

Answer: George Boole

53. The cheapest method of taking a large number of copies using stencil is called:

Answer: Stencil Duplicating

54. Information Technology ( Certifying authority) Regulations, 2001 came into force on

Answer: 9 July 2001

55. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a?

Answer: Network

56. _______Zoom option is not available in Zoom Dialogue Box in MS Word 2007.

Answer: 50%

57. 1024 GB=:

Answer: 1 TB

58. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യമായി സൈബർ കേസ് നിലവിൽ വന്നത്?

Answer: ചെന്നൈ

59. ഇന്ത്യയിൽ സൈബർ നിയമം പാസാക്കിയതെന്ന്?

Answer: 2000 ജൂൺ 9

60. Which company has launched Tech Scholars Program for Law Students?

Answer: Facebook

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.