Kerala PSC Environment Questions and Answers 6

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 6 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
101. The highest peak in Thiruvananthapuram district:

Answer: Agasthyamala

102. ഭൂമി സൂര്യനെ ചുറ്റുന്നുവെന്ന് എ.ഡി അഞ്ചാം ശതകത്തിൽ കണ്ടെത്തിയ ഇന്ത്യൻ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?

Answer: ആര്യഭടൻ

103. ഇംഗ്ലീഷ് അക്ഷരമാലയിലെ 'D' ആകൃതിയിൽ കാണപ്പെടുന്ന സമുദ്രം?

Answer: ആർട്ടിക്

104. പരിണാമ സിദ്ധാന്തത്തിന്റെ ഉപജ്ഞാതാവായ ചാൾസ് ഡാർവിൻ തന്റെ പഠനത്തിന് വിധേയമാക്കിയ ദ്വീപ്?

Answer: ഗാലപ്പഗോസ്

105. Aranmula Uthratathi Boat race is held in?

Answer: Pamba

106. The region where black soil is found in Kerala?

Answer: Chittur

107. The state having a largest area of forest cover in India is

Answer: Madhya Pradesh

108. Who won the prestigious 2016 FIFA Ballon d'Or Award?

Answer: Cristiano Ronaldo

109. While typing a statement margins are set

Answer: Equal margin at left and right

110. Who is the lyricist of Enthoru Mahanubhavaluu......?

Answer: Shadkala Govinda Marar

111. ------- is a formal accounting system set up for recording costs

Answer: Cost accounting

112. -------- is concerned with recording of work time of a worker

Answer: Time booking

113. A file that is saved so it cannot he modified is called?

Answer: a template

114. Name the captain of temple entry campaign in Guruvayoor Sathyagraha.

Answer: T. S. Subrahmanyan Thirumumbu

115. World Computer Literacy Day is celebrated on

Answer: December 2

116. Who was the first president of Travancore State Congress?

Answer: Pattom Thanu Pillai

117. The Good Will Ambassador of 35th National Games in India

Answer: Sachin Tendulkar

118. Which rubber gives high tear resistance?

Answer: NR

119. Dalmianagar of Bihar is famous of ?

Answer: Cement

120. മെഴുകില്‍ പൊതിഞ്ഞ് സൂക്ഷിക്കുന്ന ലോഹം ഏതാണ് ?

Answer: ലിഥിയം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.