Kerala PSC Environment Questions and Answers 7

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 7 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
121. ജോഗ്രഫി എന്ന പദം ആദ്യമായി ഉപയോഗിച്ചത്?

Answer: ഇറാത്തോസ്തനീസ്

122. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ മരുഭൂമി?

Answer: സഹാറ

123. Which Wildlife Sanctuary known as Silent Valley of Kannur?

Answer: Aralam

124. The region where black soil is found in Kerala?

Answer: Chittur

125. Navaratnamalika is written by ------

Answer: Sri Swathi Thirunal

126. With which country India has agreed to share militant information and signed land boundary agreement ?

Answer: Bangladesh

127. The Nair Service Society (NSS) was founded on

Answer: 1914

128. -------- is the process whereby individuals decide what, when, where, how, and from whom to purchase goods and services

Answer: Consumer behaviour

129. --------- describes the representative general body of a Co-operative Society

Answer: Rule 34

130. Which one of the following is not an example of intangible assets

Answer: Land

131. _________masks don't support transparency, so their edges can't be feathered.

Answer: Vector

132. Which of the statements is a perfect definition of Recto ?

Answer: Right hand page of a book

133. The width to which a complete line of type is set or width of a single column is called [a] Capacity

Answer: Measure

134. In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015

Answer: Janu Baruva

135. In Official letters from Kerala Government Secretariat, the name of office as "Office of the.............. is

Answer: Not used

136. Who was the first president of Travancore State Congress?

Answer: Pattom Thanu Pillai

137. Who was the Minister of Harijan Welfare and Local Self Govt. in First Ministry of Kerala ?

Answer: Chathan Master

138. The Mother and child tracking system was launched by the Government of India on

Answer: 1 December 2009

139. Havana is capital of which country ?

Answer: Cuba

140. ഭൂമിയുടെ ചുറ്റളവ് ആദ്യമായി കണക്കാക്കിയ ശാസ്ത്രജ്ഞൻ ?

Answer: ഇറാത്തോസ്തനീസ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.