Kerala PSC Environment Questions and Answers 11

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 11 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
201. വിറ്റാമിൻ B5 -ൻറെ അപര്യാപ്തത കൊണ്ട് നായ്ക്കളിൽ ഉണ്ടാകുന്ന രോഗം?

Answer: ബ്ലാങ്ക് ടങ്ങ്

202. കരയിലെ ഏറ്റവും വലിയ മാംസഭുക്ക്?

Answer: ഹിമക്കരടി

203. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ തേക്കിൻ തോട്ടം

Answer: നിലമ്പൂർ

204. Kaziranga, the famous sanctuary of Assam is famous for

Answer: Rhinos

205. ഡി .ഡി . റ്റി യും മറ്റ് കീടനാശിനികളും ജീവലോകത്തുണ്ടാക്കുന്ന വിപത്തുക്കളെപ്പറ്റി ലോകത്തിന് മനസിലാക്കികൊടുത്ത റേച്ചൽ കാർസൻൻറെ പ്രശസ്ത പുസ്തകം ?

Answer: സയലെന്റ്റ് സ്പ്രിംഗ് ( silent spring)

206. ഭൂമിയുടെ ഉപരിതലത്തിലെ ഏറ്റവും ആഴമുള്ള ഭാഗം?

Answer: ചലഞ്ചർ ഗർത്തം ( പസഫിക്)

207. Largest reservoir in Kerala?

Answer: Malampuzha

208. Which is the child helpline number in India?

Answer: 1098

209. The state having a largest area of forest cover in India is

Answer: Madhya Pradesh

210. The complimentary close 'yours sincerely' is generally used in

Answer: D.O. letter

211. PR people who discuss ideas with the boss and put them into articles that blend with the news and features of different publications are known as

Answer: Ghost writers

212. The informal uncontrolled word of mouth, which carries information much more exciting than simple facts or truth is known as

Answer: Grapevine

213. Person who writes or speaks several languages

Answer: Polyglot

214. William Hentry Mill invented typewriter in the year of:

Answer: 1714

215. Which of these is a measurement of the amount of data that can be transferred in one second ?

Answer: Baud

216. Paper in which cellulose fibers are parallel the shortest edge of the sheet ?

Answer: Short Grain

217. Vagon Tragedy' is associated with

Answer: Malabar Rebellion

218. Which input device can not be used to work in MS - OFFICE ?

Answer: Joy Stick

219. The Radcliffe line is a boundary between ?

Answer: India and Pakistan

220. Which Indian state has largest number of districts

Answer: Uttar Pradesh

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.