Kerala PSC Environment Questions and Answers 21

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 21 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
401. കേരളത്തിലെ ഏറ്റവും ചെറിയ വന്യജീവി സങ്കേതമായ മംഗളവനം ഏത് ജില്ലയിലാണ്

Answer: എറണാകുളം

402. Which is the most abundant element in the earth crust

Answer: Oxygen

403. ഭൂമദ്ധ്യരേഖ കടന്നു പോകുന്ന ഏക ഏഷ്യൻ രാജ്യം?

Answer: ഇന്തൊനേഷ്യ

404. ടൊർണാഡോ എവിടുത്തെ പ്രധാന ചക്രവാതമാണ്?

Answer: അമേരിക്ക.

405. Chenkulam hydroelectric project is located in?

Answer: Muthirapuzha

406. Ponnanipuzha is other wise known as?

Answer: Bharathapuzha

407. Gift of Pamba

Answer: Kuttanadu

408. Largest Salt water lake in India

Answer: Chilka

409. Which among the following causes bad alignment while typing on a typewriter?

Answer: Both (1) and (2)

410. -In Raiffeisen societies, loans were generally granted on the basis of -------

Answer: Personal surety

411. Use of deceptive talk by government officials and others in order to influence public opinion

Answer: Newspeak

412. 'DTP' computer abbreviation usually means:

Answer: Desk Top Publishing

413. Distort is a _____ in Photoshop.

Answer: Filter

414. To whom the second Ezhava memorial was presented by the leaders of Ezhava community in 1900 ?

Answer: Lord Curzon

415. Bell is fixed on which side of typewriter?

Answer: Right

416. Key board shortcut to start next page at the current cursor position.

Answer: Ctrl + ENTER

417. Space bar is operated by

Answer: Right thumb of the right hand

418. Below the glass transition temperature the free volume is

Answer: Minimum

419. A SBR is an example of

Answer: Random copolymer

420. The major metal present in sludge removed from latex is

Answer: Mg

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.