Kerala PSC Environment Questions and Answers 20

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 20 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
381. വനം വകുപ്പ് നടപ്പിലാക്കിയ സാമൂഹിക വനംവത്കരണ പദ്ധതിയായ വഴിയോരത്തണൽ നിലവിൽ വന്നത്

Answer: 2009 June 5

382. രാത്രി സമയത്ത് കരയിൽ നിന്നും കടലിലേക്ക് വീശുന്ന കാറ്റുകൾ?

Answer: കരക്കാറ്റ്

383. Perambadi pass connects

Answer: Kerala-Coorge

384. In which year Keralapataka a news paper from Cochin was started?

Answer: 1870

385. Who was known as 'Lincoln' of Kerala?

Answer: Pandit Karuppan

386. 100th Constitution Amendment is related with -----

Answer: India -Bangladesh territory dispute settlement

387. Which one of the following is an output device?

Answer: Printer

388. Choose the odd one

Answer: MS Office

389. In whose Diwanship separate fund for educational activities was started in Travancore?

Answer: T. Madhava Rao

390. In which year Keralapataka a news paper from Cochin was started?

Answer: 1870

391. ------------ is considered to be the birth place of the Co-operative movement in the world

Answer: England

392. Bacon Co-operative society was started in ------------

Answer: 1887

393. ISO in a digital camera is meant for controlling

Answer: Sensor Sensitivity

394. Name the binding process in which individual leaves are glued together along the spine ?

Answer: Adhesive binding

395. Which is the first state ministry dispersed by President of India as per Article 356 of Indian Constitution ?

Answer: Kerala

396. Who is known as Jhansi Rani of Travancore ?

Answer: Akkamma Cheriyan

397. To address' is typewritten on bottom left side of the __________

Answer: D.O.Letter

398. In an isometric creep curve

Answer: Stress is plotted against log time

399. Micro-wave-diathermy duration for acute condition is

Answer: 5-10 min

400. What is height of Tibetan Plateau ?

Answer: 16000 ft

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.