Kerala PSC Environment Questions and Answers 15

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 15 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
281. അന്തരീക്ഷമർദം അളക്കാൻ ഉപയോഗിക്കുന്ന ഉപകരണം?

Answer: ബാരോ മീറ്റർ

282. The total number of rivers in Kerala

Answer: 44

283. Puralimala is situated in?

Answer: Thalassery

284. Who wrote the famous story Pottiya Izhakal?

Answer: Ponkunnam Varkey

285. Which session of the Indian National Congress declared ''Poorna Swaraj'' as its goal?

Answer: Lahore

286. Who is known as "Father of Indian Renaissance"?

Answer: Raja Ram Mohan Roy

287. In which Year ISRO was inagurated?

Answer: 15 August 1969

288. Which team was the opponent of Chile in Copa America Final 2015?

Answer: Argentina

289. One man one vote' relates to the Co-operative principle---------

Answer: Democratic member control

290. In a computer, most process takes place in

Answer: CPU

291. Which book won the Man Booker Prize for Fiction in 2015?

Answer: A Brief History of Seven Killings

292. Beyond Genocide' is a documentary based on

Answer: Bhopal Gas Tragedy

293. An officer appointed by the registrar to decide a dispute is called---------

Answer: Arbitrator

294. In which year the single Self Employment Programme 'Swarna Jayanti Gram Swarozgar Yojana (SGSY) launched?

Answer: 1999

295. Who is known as the chief architect of Fundamental Rights of Indian Constitution ?

Answer: Sardar Vallabha Bhai Patel

296. Printing technique using toner such as a laser printer or photocopier is called

Answer: Xerography

297. Person or organization responsible for production and distribution of a book is called

Answer: Publisher

298. How many fingures are used to type Character Keys?

Answer: Eight

299. In MS Word, how many alignments are there?

Answer: Four

300. To move cursor to end of the document, press

Answer: Ctrl + end

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.