Kerala PSC Environment Questions and Answers 8

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 8 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
141. ഇന്ത്യക്ക് പുറമെ താമര ദേശീയ പുഷ്പമായ രാജ്യം

Answer: ഈജിപ്റ്റ്

142. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ലാവാപീഠഭൂമി

Answer: ഡെക്കാൻ പീഠഭൂമി

143. ഏറ്റവും ആയുസ് കൂടിയ ജീവി

Answer: ആമ

144. "ഭൂമിയുടെ ഇരട്ട " എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഗ്രഹം

Answer: ബുധന്‍

145. ബാരോ മീറ്ററിന്റെ നിരപ്പ് ഉയരുന്നത് സൂചിപ്പിക്കുന്നത്?

Answer: പ്രസന്നമായ കാലാവസ്ഥ

146. ഏഷ്യയുടേയും യൂറോപ്പിന്റെയും അതിർത്തിയായി കണക്കാക്കപ്പെടുന്ന പർവ്വതനിര?

Answer: യുറാൽ

147. What is known as Kalbaisakhi?

Answer: Dry wind

148. Bank note of one rupee issued by ---------

Answer: Government of India

149. Which one of the following is not an example of intangible assets

Answer: Land

150. Which is the first Co-operative Societies Act in India

Answer: The Co-operative Societies Act, 1904

151. Barren Island is located in

Answer: Andaman-Nicobar

152. When a radio station transmits radiowave, which layer in the atmosphere reflects it back to the earth?

Answer: Ionosphere

153. The best American film of all time, according to the American Film Institutes contest for 100 best films

Answer: Citizen Kane

154. Use of deceptive talk by government officials and others in order to influence public opinion

Answer: Newspeak

155. Who started Swadeshabhimani Newspaper?

Answer: Vakkom Abdul Khadhar Maulavi

156. Who is the longest serving Chief Minister in India ?

Answer: Pawan Chamling

157. In MS-Word, which option provides a quick way of copying formatting from one piece of text another.

Answer: Format Painter

158. Transmissibility is defined as

Answer: Output amplitude / input amplitude

159. Study of the Universe is known as ?

Answer: Cosmology

160. Which are the main gases present in Sun ?

Answer: Hydrogen and Helium

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.