Kerala PSC Environment Questions and Answers 14

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 14 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
261. When does South-West Monsoon blow?

Answer: October-December

262. കേരത്തിൽ സ്മോഗ് ഉണ്ടാകുന്ന പട്ടണം?

Answer: ആലുവ

263. നെപ്പോളിയനെ നാടുകടത്തിയ ദ്വീപ്?

Answer: സെന്റ്. ഹെലേന

264. ഏറ്റവും വലിയ നദീജന്യ ദ്വീപ്?

Answer: മജൂലി

265. ചൈനയുടെ ദുഃഖം എന്നറിയപ്പെടുന്ന നദി?

Answer: ഹ്വയാങ് - ഹോ

266. Malabar Sanctuary was established on?

Answer: 2010

267. Number of rivers flow more than 100km in Kerala?

Answer: 11

268. ---------------- is the basic function of management

Answer: Planning

269. When the space bar is pressed, the carriage moves towards left:

Answer: half space

270. Home keys are provided in:

Answer: Second row

271. Which of these is a competitor for QuarkXPress ?

Answer: InDesign

272. Which is the Master Key of the Key Board?

Answer: \"N\"

273. Among the following, which option is not available in Insert>>Picture?

Answer: Graph

274. Home keys are provided in

Answer: Second Row

275. Which was the movement started to protest against the constitutional reforms in Travancore in 1932?

Answer: Nivarthana( Abstention)Movement

276. Resilience is inversely related to

Answer: Heat build up

277. Which of the following is not good for thermoforming?

Answer: PF

278. Which of the following statements is true?

Answer: TSC > DRC

279. Which National highway joins Delhi to Lucknow ?

Answer: NH 24

280. എറ്റവും സാന്ദ്രതയേറിയ ലോഹത്തിന്റെ പേര് എന്താണ് ?

Answer: ഓസ്മിയം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.