Kerala PSC Environment Questions and Answers 12

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 12 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
221. വെള്ളായിണിമല വെളള ച്ചാട്ടം ഏത് ജില്ലയിൽ

Answer: കോഴിക്കോട്

222. WWF ന്റെ ചിഹ്നം?

Answer: ഭീമന്‍ പാണ്ട

223. ഏറ്റവും കൂടുതൽ തവണ എവറസ്റ്റ് കീഴടക്കിയ വ്യക്തി?

Answer: അപ്പ ഷെർപ്പാ

224. ഏറ്റവും വലിയ ദ്വീപ്?

Answer: ഗ്രീൻലാൻഡ്

225. The largests under ground power station in Kerala?

Answer: Moolamattom

226. In which year Right to Information Act was passed in India?

Answer: 2005

227. The capital with which a company is registered is called the ---------

Answer: Authorized capital

228. Land mortgage banks are called --------

Answer: Depression babies

229. Which feature do you use to create Newspaper?

Answer: Columns

230. Name the industry body set up to create standardized color management software like color profiles

Answer: ICC

231. which country has been ranked top in the recently released social progress index?

Answer: Norway

232. Which is the famous autobiography of Swadeshabhimani Rama Krishna pillai?

Answer: Ente Nadu kadathal

233. Which shortcut key is used for underlines words but not spaces?

Answer: Ctrl+Shift +W

234. You can open the sort dialog box by choosing sort from the ______ menu

Answer: Data

235. Caprolactam disulphide is a

Answer: Sulphur donor

236. Which of the following statements is true?

Answer: TSC > DRC

237. The woman leader who is popularly known as the Jhansi Rani of Travancore

Answer: Accamma Cherian

238. Among following which gas availability is more in atmosphere ?

Answer: Nitrogen

239. Which state has maximum lengths of Roads ?

Answer: Maharashtra

240. ഡല്‍ഹിയിലെ എട്ടാമത്തെ നഗരം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്‌

Answer: ന്യൂഡല്‍ഹി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.