Kerala PSC Environment Questions and Answers 9

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 9 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
161. മരത്തിന്റെ പേരിൽ അറിയപ്പെടുന്ന വന്യജീവി സങ്കേതമാണ്

Answer: ചെന്തുരുണി വന്യജീവി സങ്കേതം

162. ഭൂമിയിലെ ഏറ്റവും വരണ്ട പ്രദേശം?

Answer: അറ്റക്കാമ (ചിലി)

163. Percentage of High land region occupying the total area of Kerala?

Answer: 48%

164. Sukanya Samridhi Yojana is a Social Welfare Programme for the prosperity of

Answer: Girls

165. The concept that a public relations writer should be prepared to provide extensive information in new situations is

Answer: Referent criterion

166. Western Coastal Plain of India is an example of

Answer: Submerged Coast

167. William Hentry Mill invented typewriter in the year of:

Answer: 1714

168. Name the `14^(th)` Atorny General of India.

Answer: Mukul Rohatgi

169. A left hand page of a book which always carry even folio is called ?

Answer: Verso

170. The founder of "Samatva Samajam"

Answer: Vaikundaswamikal

171. Who is the Chairman of Prime Minister's Economic Advisory Council ?

Answer: C.Rangarajan

172. Drop Caps are used in documents in order to

Answer: To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter

173. Who won IPL 2014 Trophy?

Answer: Kolkata Night Riders

174. Who was the first president of Travancore State Congress?

Answer: Pattom Thanu Pillai

175. In which Amendment of Indian Constitution reduce the voting age from 21 to 18 ?

Answer: 61st Amendment of 1989

176. Generally commercial letters are typed in

Answer: Double line spacing

177. In an isometric creep curve

Answer: Stress is plotted against log time

178. In blends UCST stands for

Answer: Upper critical solution temperature

179. Which spinal nerve is affected in thoracic inlet syndrome?

Answer: First thoracic

180. Following conditions require the first aider's higher priority attention except

Answer: multiple fractures

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.