Kerala PSC Environment Questions and Answers 5

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 5 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
81. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ലാവാപീഠഭൂമി

Answer: ഡെക്കാൻ പീഠഭൂമി

82. The national park which is famous for Nilgiri Thar:

Answer: Eravikulam

83. ഏറ്റവും കുടുതൽ സമയ മേഖലകളുള്ള രാജ്യം?

Answer: ഫ്രാൻസ് (12)

84. അമേരിക്കയുടേയും കാനഡയുടേയും അതിർത്തിയിൽ സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന വെള്ളച്ചാട്ടം?

Answer: നയാഗ്ര വെള്ളച്ചാട്ടം

85. The first National park in Kerala

Answer: Iravikulam

86. -In which year The Supreme Court of India recognized transgenders as the third gender in Indian society?

Answer: 2014

87. Name the author of the book "What Happened to Netaji" ?

Answer: Anuj Dhar

88. Who was the founder and publisher of the newspaper Swadeshabhimani?

Answer: Vakkom Moulavi

89. The Electricity Agitation was organized in the year -----

Answer: 1936

90. Select the correct form:

Answer: Dated 22nd March, 2014

91. From which menu you can create Header and Footer?

Answer: Insert menu

92. To align a column of text evenly on both the right and left margins throughout the column, use:

Answer: the Justified alignment setting

93. Distort is a _____ in Photoshop.

Answer: Filter

94. In binding where the middle pages of a folded section extend slightly beyond the outside pages is called

Answer: Creep

95. The process of assembling and imposing of film for exposure is called

Answer: Stripping

96. Hitler party which came to power in 1933 is known as

Answer: Nazi Party

97. The up and down movement of the ribbon at the printing point is called..........

Answer: Ribbon Throw

98. In blends UCST stands for

Answer: Upper critical solution temperature

99. Which planet is smallest in size in solar system ?

Answer: Mercury

100. Raniganj in West Bengal is famous for ?

Answer: Coal mines

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.