Kerala PSC Environment Questions and Answers 19

This page contains Kerala PSC Environment Questions and Answers 19 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
361. ഇന്ത്യയുടെ മദ്ധ്യഭാഗത്തു കൂടി കടന്നു പോകുന്ന സാങ്കൽപ്പിക രേഖ?

Answer: ഉത്തരായനരേഖ

362. പസഫിക് സമുദ്രത്തേയും അറ്റ്ലാന്റിക് സമുദ്രത്തേയും ബന്ധിപ്പിക്കുന്ന കടലിടുക്ക്?

Answer: മഗല്ലൻ കടലിടുക്ക്

363. ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ ഡെൽറ്റ?

Answer: സുന്ദർബൻസ്

364. Least polluted river in Kerala

Answer: Kunthipuzha

365. The famous play ''Adukkalayilninnu Arangathekku'' deals with the problems of which community in kerala

Answer: Namboothiri

366. Which of the following is the lightest metal?

Answer: Lithium

367. Who wrote the play Adukkalayil Ninnu Arangathekku?

Answer: V.T. Bhattathirippadu

368. Which one of the following is not a web browser?

Answer: FORTRAN

369. Co-Operative Societies are governed by the -------------

Answer: Co-operatives Societies Act 1912

370. The command that allows us to select similarly coloured adjacent areas is:

Answer: Grow

371. Transmitting no optical radiation is called

Answer: Opaque

372. Cylinder is made of

Answer: Hard rubber

373. Which of the following is right ?

Answer: His Excellency Governor

374. Bagley correction is done to account for

Answer: Entry effect

375. Who is known as the Father of the Library Movement in Kerala?

Answer: P.N. Panicker

376. Who is the author of the poem Vishwadarshanam?

Answer: G. Sankara Kurup

377. Purple is combination of

Answer: Red and blue

378. Porter's tip or policeman's tip deformity occurs due to

Answer: Erb\\\'s paralysis

379. Which is most fertile region of India ?

Answer: the Indo-Gangetic plain

380. ഭൗമകേന്ദ്ര സിന്താന്തം ആവിഷ്കരിച്ചത് ശാസ്ത്രജ്ഞൻ?

Answer: ടോളമി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.