PSC Questions and Answers in Malayalam 99

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 99 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1961. മണി ബില്ലിനെകുറിച്ചു പ്രതിപാദിക്കുന്ന ആർട്ടിക്കൾ

Answer: 110

1962. ഭാഷാ വൃത്തം അല്ലാത്തത് ഏതു

Answer: മന്ദാകാന്ത

1963. The Atomic number of Aluminium :

Answer: 13

1964. World health day is on

Answer: 7th April

1965. The matriarchial Muslim Dynasty that ruled Kannur

Answer: Arakkal Dynasty

1966. The direction of Kerala, where the Western Ghats is located

Answer: -East

1967. ശ്രീകൃഷ്ണന്റെ ശംഖ്?

Answer: പാഞ്ചജന്യം

1968. Which place in Kasargod district was known as ‘Madathumala’ in ancient times?

Answer: Ranipuram

1969. In which year last Mamankam festival was conducted?

Answer: 1755

1970. The Nivarthana Agitation of 1932 was against

Answer: Constitutional Reforms of 1932

1971. കേരളത്തിലെ പട്ടികജാതി പട്ടികവർഗ സഹകരണ സംഘങ്ങളെ സ്വയം പര്യാപ്തമാക്കാൻ സഹകരണ വകുപ്പ് ആരംഭിക്കുന്ന പദ്ധതി

Answer: പുനർജനി

1972. Which Among the following is CORRECT

Answer: A money bill or constitutional amendment bill can not be passed in a joint sitting

1973. The largest artificial lake of India?

Answer: Dhebar lake

1974. Name the Grand old man of South Indian

Answer: S. Subrahmanyan Iyer

1975. `കേരളപാണിനി` എന്ന പേരില്‍ അറിയപ്പെടുന്ന സാഹിത്യകാരന്‍ ആര്?

Answer: എ.ആര്‍ രാജരാജവര്‍മ്മ

1976. The largest Professional Public Relations Organisation is

Answer: PRSA

1977. കസ്തുർബ ഗാന്ധി എവിടെ വച്ചാണ് മരിച്ചത്

Answer: ആഗാഖാൻ കൊട്ടാരം ജയിൽ

1978. ജ്ഞാനത്തിന്റെ പ്രതീകമായി കണക്കാക്കപെടുന്ന പക്ഷി

Answer: മൂങ്ങ

1979. കോഴിക്കോടിനെ `ഭദ്രമായ തുറമുഖം` എന്ന് വിളിച്ചത്

Answer: അബ്ദുള്‍ റസാഖ്

1980. The Union Territory which has the least coastline

Answer: Daman& Diu

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.