PSC Questions and Answers 2022 93

This page contains PSC Questions and Answers 2022 93 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1841. ___ I had known how much I would disappoint him, I wouldn\'t have done it.

Answer: If

1842. The major causes of MMR in India

Answer: Hemorrhage

1843. Antonym of the word 'idiocy':

Answer: sagacity

1844. ഒരു ആറ്റത്തിന്‍റെ ഭാഗമല്ലാത്തത് ഏതാണ് ?

Answer: അയോണ്‍

1845. ഇന്ത്യന്‍ കറന്‍സി നോട്ടുകളില്‍ എത്ര ഭാഷകളില്‍ മൂല്യം രേഖപ്പെടുത്തിയിരിക്കുന്നു ?

Answer: 17

1846. उत्तर भारत में गेहूँ के फसल की हेर-फेर किससे की जाती है?

Answer: इनमें से कोई नहीं

1847. Who​ ​is​ ​the​ ​author​ ​of​ ​the​ ​book”Romancing​ ​with​ ​Life”

Answer: Dev Anand

1848. ഇന്ത്യ വിന്‍സ് ഫ്രീഡം എന്നത് ആരുടെ രചനയാണ് ?

Answer: അബുള്‍ കലാം ആസാദ്

1849. For which Odisha Chief Minister unveils logo and mascot recently?

Answer: Hockey

1850. .Kerala's First Water Museum and Bio park in Kerala is located at

Answer: Kunnamangalam

1851. ------ is the first complete voluntary organ donor’s village in Kerala

Answer: Cherukulathur

1852. The river which flows through Silent Valley?

Answer: Kunthipuzha

1853. Choose the word which best expresses the meaning of the word ‘Brief’:

Answer: Short

1854. ചെമ്പുതെളിയുക എന്ന പ്രയോഗത്തിന്‍റെ അര്‍ത്ഥമെന്ത്?

Answer: സത്യം പുറത്താവുക

1855. Venue of the Samadhi of Sree Narayana Guru:

Answer: Sivagiri

1856. Which union ministry has launched ‘RDP INDIA 2019 app’ for Republic Day parade?

Answer: Ministry of Defence

1857. പ്രകാശത്തെക്കുറിച്ചുള്ള പഠനം

Answer: ഒപ്റ്റിക്സ്

1858. Typhoid fever is caued by?

Answer: Bacteria

1859. In a row of students, sherin is 12th from the left and Athira is 19th from the right. If they interchange their positions, sherin becomes 16th from the left. Then, what will be the position of Athira from the right?

Answer: 23rd

1860. Gold is________than all other metals.

Answer: more attractive

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.