Kerala PSC Question Bank in Malayalam 95

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 95 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1881. _____ is a program that fills the screen with patterns, when the computer is idle for sometime

Answer: Screen Saver

1882. മഹാകവി മോയിൻകുട്ടി വൈദ്യർ പുരസ്‌കാരത്തിന് അർഹനായത്

Answer: വി.എം കുട്ടി

1883. How many languages include in the 8th schedule of our constitution?

Answer: 22

1884. A green leaf kept under a red light will appear

Answer: Black

1885. The gas which is known as the laughing gas :

Answer: Nitrous oxide

1886. Who conducted “Panthi Bhojanam” for the first time in India?

Answer: Thycaud Ayya. He lived during the period of 1814-1909. The original name of Ayya Swamikal was Subramanyam.

1887. ആലപ്പുഴ തുറമുഖത്തിന്‍റെ ശില്‍പ്പി?

Answer: രാജകേശവദാസ്

1888. പ്രപഞ്ചത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ കാണപ്പെടുന്ന അവസ്ഥ

Answer: പ്ലാസ്മ

1889. If I were a bird, I...

Answer: can fly and see many places.

1890. ISRO യുടെ ചെർമാൻ ആര്?

Answer: കിരൺകുമാർ

1891. Which is the 12th largest State in India?

Answer: Telangana

1892. 'The Rule Breakers' എന്ന പുസ്തകത്തിന്റെ രചയിതാവ്

Answer: Preeth Shenay

1893. Time and tide wait for no man- ആശയം എന്ത്?*

Answer: കാലവും തിരമാലയും ആർക്ക് വേണ്ടിയും കാത്തു നിൽക്കില്ല

1894. Who was the Minister of Harijan Welfare and Local Self Govt. in First Ministry of Kerala ?

Answer: Chathan Master

1895. ”We were enchanted by him”Choose the active voice of the sentence

Answer: He enchanted us

1896. Nobel Prizes were given for the first time?

Answer: 1901

1897. സാഹിത്യ നൊബേലിനര്‍ഹയായ ആദ്യ വനിത

Answer: സെല്‍മ ലാഗര്‍ലോഫ്

1898. 2010-ലെ വയലാർ അവാർഡ് ലഭിച്ച ആൾ:

Answer: വിഷ്ണുനാരായണൻ നമ്പൂതിരി

1899. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ Breathing Bank ആരംഭിച്ച നഗരം?

Answer: ജോധ്പൂർ

1900. Who has become the world's biggest philanthropist of the 20th century ?

Answer: Jamsetji Nasrwanji Tata

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.