Kerala PSC Questions and Answers 81

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 81 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1601. ലോകത്തിന്റെ പഞ്ചസാരക്കിണ്ണം എന്നറിയപ്പെടുന്ന രാജ്യം

Answer: ക്യൂബ

1602. ലോകത്തിൽ ആദ്യമായി സെൻസസ് നടത്തിയ രാജ്യം

Answer: അമേരിക്ക

1603. How many members in “SAARC”?

Answer: 8

1604. ഗംഗ നദിയുടെ നീളം?

Answer: 2510 km

1605. In which book of Shakespeare we can see the famous words To be or not to be

Answer: Hamlet

1606. A mixture contains alcohol and water in the ratio 4:3. If 5 litres of water is added to the mixture the ratio becomes 4:5. Find the quantity of alcohol in the given mixture :

Answer: 10 ltrs

1607. The diversity between eco system is called

Answer: Gama diversity

1608. One who lives for pleasure is called a ............

Answer: hedonist

1609. The​ ​opening​ ​ceremony​ ​of​ ​the​ ​ICC​ ​Cricket​ ​World​ ​Cup​ ​2015​ ​was​ ​held on​ ​12​ February​ ​2015​ ​in​ ​which​ ​cities​ ​of​ ​New​ ​Zealand​ ​and​ ​Australia?

Answer: Christchurch and Melbourne

1610. Largest Zoo in India is at:

Answer: Calcutta

1611. India's first digital tribal colony

Answer: Nedumkayam

1612. ചലിച്ചുകൊണ്ടിരിക്കുന്ന ഒരു വസ്തുവിന്റെ പ്രവേഗം ഇരട്ടിയാകുമ്പോൾ അതിന്റെ ഗതികോർജ്ജം

Answer: 4 ഇരട്ടി

1613. `He had a heart of rock` - ഈ വാക്യത്തിന്‍റെ ഉചിതമായ തര്‍ജ്ജമയേത്?

Answer: അവന്‍ കഠിന ഹൃദയനായിരുന്നു

1614. Statistical matters are typed by using

Answer: Tabulator

1615. The doctor prescribed an ointment. The patient ----- it according to instruction

Answer: applied

1616. The last word typed at the end of a page being repeated as the first word in the subsequent page is called:

Answer: Catch word

1617. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ ഉത്തമ പുരുഷന്‍ ഉദാഹരണമേത്?

Answer: നമ്മള്‍

1618. Recently which team celebrated their 500th ODI win

Answer: India

1619. ഒരു കച്ചവടക്കാരന്‍ 3 മിഠായി 1 രൂപ നിരക്കില്‍ വാങ്ങി അയാള്‍ക്ക് 50% ലാഭം കിട്ടണമെങ്കില്‍ 1 മിഠായി എത്ര രൂപയ്ക്ക് വില്‍ക്കണം

Answer: 50 പൈസ

1620. This is the man________purse was lost in the bus.

Answer: whose

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.