Kerala PSC Questions and Answers 97

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 97 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1921. മറ്റൊരു ഭാഷയില്‍ നിന്ന് യാതൊരു മാറ്റവും കൂടാതെ മലയാളത്തിലേക്ക് വന്ന പദങ്ങള്‍

Answer: തത്സമം

1922. it is impossible to separate belief___________________emotion.

Answer: from

1923. കൊല്ലം പട്ടണം സ്ഥാപിച്ചത് ആരാണ് ?

Answer: സാപിര്‍ ഈസൊ

1924. Who​ ​was​ ​the​ ​first​ ​Secretary​ ​General​ ​of​ ​UNO?

Answer: Trygve Lie

1925. കെ.കേളപ്പൻ തപാൽ സ്റ്റാമ്പിൽ പ്രത്യക്ഷപ്പെട്ട വർഷം?

Answer: 1990

1926. First Indian woman civil engineer

Answer: Lalitha from Madras in 1937

1927. Lucknow Congress session 1916, was presided over by—

Answer: Ambika Charan Majumdar

1928. UR Rao, who passed away on July 24, 2017, was a renowned:

Answer: Space Scientist

1929. Each of these apartment buildings has ---------own swimming pool

Answer: Its

1930. പുകയും മൂടൽമഞ്ഞും സംയോജിച്ചുണ്ടാകുന്ന രൂപം?

Answer: സ്മോഗ്

1931. Which is the capital of Australia?

Answer: Canberra

1932. .In which of the following engine have more thermal efficiency?

Answer: Diesel

1933. K.S.E.B. was formed in the year:

Answer: .1957

1934. Soldier : Regiment = -------

Answer: Sailor: Crew

1935. INC president when the partition of Bengal was cancelled?

Answer: B.N. Dhar

1936. I don`t want you to be disappointed .... me

Answer: with

1937. 15 men can do a piece of work in 30 days. How many days are required to complete this work it 6 men do this work

Answer: 75

1938. World teachers day was observed on?

Answer: October 5

1939. .കോമൺ വെൽത്ത് ദിനം?

Answer: മെയ് 24

1940. ഏറ്റവും ദൈർഘ്യം കുറഞ്ഞ വർഷമുള്ള ഗ്രഹം

Answer: ബുധൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.