PSC Questions and Answers 2022 85

This page contains PSC Questions and Answers 2022 85 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1681. ____ reduces the size of a file so that it requires less storage space.

Answer: Compression

1682. The​ ​National​ ​Green​ ​Tribunal​ ​deals​ ​with​ ​cases​ ​relating​ ​to?

Answer: Environmental protection and conservation of forests*

1683. ‘വിഷ്ണുപുരാണം’ എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: ആഗമാനന്ദൻ

1684. നായർ ഭൃത്യജന സംഘം എന്ന പേര് നിർദ്ദേശിച്ചത്?

Answer: കെ.കണ്ണൻ നായർ

1685. Choose the word that is closest in meaning to the word plead

Answer: beg for

1686. Which of the following is an impact printer ?

Answer: Dotmatrix printer

1687. .In a certain code 13479 is written as AGEFT and 5268 as MPNX,How is 369824 written in that code?

Answer: GNTXPE

1688. Perimeter of a rectangle is 90 cm.One side is 20 cm.What is its area in square cm?

Answer: 500*

1689. ഡോ. പൽപ്പു ശ്രീനാരായണഗുരുവിനെ "പെരിയ സ്വാമി' എന്ന് വിളിച്ചപ്പോൾ കുമാരനാശാനെ വിളി ച്ച പേരെന്ത്?

Answer: ചിന്നസ്വമി.

1690. സ്റ്റെപ്പീസ് എന്ന പുൽമേട് എത് രാജ്യത്താണ്?

Answer: റഷ്യ

1691. . Which area was known as ‘Goshree’ in ancient days?

Answer: Kochi

1692. Which of the following Directive Principles of State Policy has not been implemented so far?

Answer: nifrom Civl Code for the citizens

1693. Which state has the least population growth rate?

Answer: Nagaland

1694. A man weighing 96 kg consisting of approximately ——— liters of water?

Answer: 66.5 liters

1695. . Anthropology is related to Man in the same way as Anthology is related to .....?

Answer: Poems

1696. സര്‍ക്കാര്‍ സേവനങ്ങള്‍ വീട്ടുപടിക്കല്‍ ലഭ്യമാക്കുന്നതിലേക്കായി 1076 എന്ന ഹെല്‍പ്‌ ലൈന്‍ നമ്പര്‍ ഏര്‍പ്പെടുത്തിയ സംസ്ഥാനം -

Answer: ന്യൂ ഡല്‍ഹി

1697. Who designed the new symbol for Indian Rupees?

Answer: D.Udayakumar

1698. 2019-20-ലെ രഞ്ജി ട്രോഫി ക്രിക്കറ്റ് കിരീടം നേടിയ ടീം?

Answer: സൗരാഷ്ട്ര

1699. ഭരണഘടനയില്‍ ഇപ്പോഴുള്ള മൗലികകടമകളുടെ എണ്ണം

Answer: 11

1700. തലയോട്ടിയുടെ കട്ടിയുള്ള ചർമ്മം

Answer: സ്കാൽപ്പ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.