PSC General Knowledge Questions 86

This page contains PSC General Knowledge Questions 86 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1701. Australian open tennis 2011 women’s champion Kim Clijesters belongs to

Answer: Belgium

1702. Who is the author of the book “The Light of Asia” ??

Answer: Edwin Arnold

1703. ഇന്ത്യയ്ക്ക് സ്വാതന്ത്ര്യം ലഭിക്കുന്പോള്‍ ബ്രിട്ടന്‍റെ പ്രധാനമന്ത്രി ?

Answer: ക്ലമന്‍ ആറ്റലി

1704. Article 265?

Answer: നികുതികൾ

1705. തിരുക്കുറൽ എന്ന കൃതി വിവർത്തനം ചെയ്തത്?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു

1706. ചട്ടമ്പിസ്വാമികളുടെ യഥാർത്ഥ പേര്?

Answer: അയ്യപ്പൻ

1707. Hypotonic solution as compared to Hypertonic solution has—

Answer: Same solute

1708. The Torque—a power to generate revolutions is expressed as (its unit is kg metre) —

Answer: Length of arm (m) x Force (kg)

1709. Which Institution established on 1st April 1935 and headed by Sir Osborne Smith celebrated its 75th anniversary recently?

Answer: Reserve Bank of India

1710. A bank is calculated the simple interest at the rate 12 1 2 %, how many years take a fixed amount become doubled :

Answer: 8 years

1711. A man complete of a job in 10 days. At this rate, how many more days will it take him to finish the job?

Answer: 10

1712. The joint river valley venture of India and Nepal?

Answer: Kosi

1713. Who is the founder of Atmavidya Sangham ?

Answer: Vagbhadanandan

1714. Biggests irrigation project in Kerala?

Answer: Kallada

1715. വീണയുടെ ശമ്പളം സീനയുടെ ശമ്പളത്തേക്കാള്‍ 150 % കൂടുതലാണ്. എങ്കില്‍ സീനയുടെ ശമ്പളം വീണയുടെ ശമ്പളത്തേക്കാള്‍ എത്ര ശതമാനം കുറവാണ്

Answer: 60%

1716. 28-ാം സംസ്ഥാന ശാസ്ത്ര കോണ്‍ഗ്രസ് (2016) നടന്ന ജില്ല

Answer: മലപ്പുറം

1717. രണ്ട് സ്ഥാനാര്‍ത്ഥികള്‍ തമ്മില്‍ മത്സരിച്ച ഒരു ഇലക്ഷനില്‍ ഒരാള്‍ 55% വോട്ട് നേടി 400 വോട്ടിന്‍റെ ഭൂരിപക്ഷത്തില്‍ വിജയിച്ചുവെങ്കില്‍ ആകെ പോള്‍ ചെയ്ത വോട്ടുകള്‍ എത്ര?

Answer: 4000

1718. Cry of an ass is called

Answer: bray

1719. അരയന്നപ്രൗഢന്‍ - വിഗ്രഹിക്കുക

Answer: പ്രൗഢനായ അരയന്നം

1720. Cellular structure associated with intra cellular digestion is?

Answer: Lysosome

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.