PSC General Knowledge Questions 94

This page contains PSC General Knowledge Questions 94 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1861. അൽമാട്ടി ഡാം ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്?

Answer: കർണാടക

1862. ആൻഡ്രോയിഡിന്റെ പുതിയ പതിപ്പ് ?

Answer: Android Nou Gut

1863. World Anti-smoke Day

Answer: 31st May

1864. अनुपम क्या है?

Answer: एक सुपर कम्प्यूटर

1865. There are _____ Revenue Districts in Kerala

Answer: 14

1866. Which region where black soils are found in Kerala ?

Answer: Chittur

1867. Art.72 of the Constitution speaker about:

Answer: pardoning power of the President

1868. The secondary windings of the ignition coil consist of:

Answer: Thousands of turns of small wire

1869. Four wheel drive vehicle is:

Answer: Indian cars

1870. Part IV of the constitution deals with

Answer: Directive Principles

1871. Photosynthesis organelles found in plant cell

Answer: Chloroplast

1872. Who abolished 'Devadasi' system in the Temples of South Travancore?

Answer: Sethu Lakshmi bhai

1873. BRICS

Answer: Brazil,Russia,India,China,South Africa

1874. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയില്‍ സകര്‍മ്മക ക്രിയയല്ലാത്തതേത്?

Answer: കുളിക്കുക

1875. The Battle of Plassey was fought in the year

Answer: 1757

1876. Which musical instrument does Bismillah Khan play?

Answer: Shehnai

1877. The teacher asked him whether he _____ give him the correct answer.

Answer: could

1878. വില്ല് എന്നര്‍ത്ഥം വരാത്ത പദം ഏത്

Answer: വല്ലി

1879. സ്വതന്ത്ര ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ ആഭ്യന്തര മന്ത്രി

Answer: സർദാർ വല്ലഭായി പട്ടേൽ

1880. മനുഷ്യാവകാശദിനമായി ലോകമെങ്ങും ആചരിക്കുന്നത് –

Answer: ഡിസംബർ 10

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.