Kerala PSC Questions in Malayalam 98

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 98 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1941. രംഗന്‍തിട്ട് പക്ഷി സങ്കേതം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്നത് ഏത് സംസ്ഥാനത്താണ്

Answer: കര്‍ണ്ണാടക

1942. ഭിന്നലിംഗക്കാർക്കായി കേരളത്തിൽ അവതരിപ്പിച്ച ടാക്സി സർവീസ്

Answer: ജി ടാക്സി

1943. Which is the brightest star in the sky?

Answer: Sirius

1944. The unproductive expenditure of the rich is—

Answer: Necessary to the employment of the poor

1945. The protest against the Rowlatt Act of 1919 lead to:

Answer: Jalianwala Bagh magassacre

1946. All of the following are examples of real security and privacy risks except–

Answer: spam

1947. .This is the ------book I have ever read

Answer: Worst

1948. .Indian Navel Academy is Situated at

Answer: Ezhimala

1949. A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. What is the present age of his son?

Answer: 22

1950. An injunction order from a court of law prohibits the defendant from doing a particular act or compelled to do a positive act is a:

Answer: Mandatory injunction

1951. The world rises from love /And attains progress with love,/Love is itself the power of the world,/Love brings happiness to all; /Love is life itself, sir,/And Love’s absence is death”-The work of Kumaranasan which depicts the sacredness of love

Answer: Chandalabhikshuki

1952. Which Indian economist is the recipient of the Yaswantrao Chavan National Award 2018?

Answer: Raghuram rajan

1953. How many years have 29 days in February from 2001 to 2100.

Answer: 24 100th year is not a leap year. So 24 February\'s has 29 days

1954. അമേരിക്കൻ പ്രസിഡന്റിന്റെ ഔദ്യോഗിക വസതി

Answer: വൈറ്റ് ഹൗസ്

1955. സുന്ദർലാൽ ബഹുഗുണ ഏതു പ്രസ്ഥാനവുമായി ബന്ധപ്പെട്ട വ്യക്തിയാണ്?

Answer: ചിപ്കോ പ്രസ്ഥാനം

1956. .Sam is very good—Mathematics

Answer: At

1957. The opposite of the word ‘acquitted’ is

Answer: convicted

1958. The position of Raju is 13th from top and 21st from bottom. Total how many students are there in the class?

Answer: 33

1959. The group of boys ----singing since morning          

Answer: has been    

1960. ജമൈക്കൻ പെപ്പർ എന്നറിയപ്പെടുന്ന സുഗന്ധവ്യഞ്ജനം

Answer: സർവസുഗന്ധി

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.