Kerala PSC Repeated Questions 84

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 84 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1661. പാർലമെൻറിൽ ഏത് സഭ യിലാണ് ബജറ്റുകൾ അവതരിപ്പിക്കുന്നത്?

Answer: ലോകസഭ

1662. ഔട്ടർ ഹിമാലയ എന്നറിയപ്പെടുന്നത്

Answer: സിവാലിക്

1663. Article 265?

Answer: നികുതികൾ

1664. ഇന്ത്യയിൽ പട്ടികവർഗ്ഗക്കാർ കൂടുതലുള്ള സംസ്ഥാനം

Answer: മധ്യപ്രദേശ്

1665. Jim Corbett National Park is in:

Answer: Uttarakhand

1666. How many tourist lost their lives in the Thekkady Boat Tragedy?

Answer: 45

1667. Three numbers which are co-prime to each other are such that the product of the first two is 119 and that of the last two is 391. What is the sum of the three numbers?

Answer: 47

1668. ആർ. ശങ്കർ കാർട്ടൂൺ മ്യൂസിയം ഏത് ജില്ലയിലാണ് ?

Answer: ആലപ്പുഴ

1669. വിട്ടുപോയ ഭാഗത്ത്‌ ഏത്‌ അക്ഷരക്കൂട്ടങ്ങൾ ചേർക്കുമ്പോഴാണ്‌ പ്രത്യേക ക്രമത്തിൽ ആവർത്തിക്കുന്നത്‌ ? a_ bbc _ aab _ cca _ bbcc

Answer: acba

1670. One word substitution for `a person who is indifferent to pleasure and pain`

Answer: Stoic

1671. . India`s first soil museum in Kerala is located at

Answer: Parottukonam

1672. Which warship of the Indian Navy participated in the multinational maritime exercise ‘Cutlass Express 2019’?

Answer: INS Trikand

1673. Selective Laser Sintering (SLS) is related to which of these

Answer: 3D Printing

1674. The primary criterion for choosing blend components is

Answer: Solubility parameter must be close

1675. In which year was Perinad Rebellion held?

Answer: 1915

1676. 'Envy is the sorrow of fools' എന്നതിൻ്റെ മലയാള തർജ്ജമ ?

Answer: അസൂയ വിഡ്ഢികളുടെ ദുഖമാണ്

1677. Fruit of the forbidden tree given mortal taste ശരിയായ തർജ്ജമ എന്ത്?

Answer: വിലക്കപ്പെട്ട കനിയുടെ സ്വാദ് നശ്വരമാണ്

1678. കണ്ടല്‍കാടുകളെ റിസര്‍വ്വ ് വനമായി പ്രഖ്യാപിച്ച ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ സംസ്ഥാനം

Answer: മഹാരാഷ്ട്ര

1679. The company’s workforce is gradually_______

Answer: being reduced

1680. ആദ്യത്തെ 5 അഭാജ്യസംഖ്യകളുടെ L.C.M എന്ത്?

Answer: 2310

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.