Kerala PSC Questions and Answers ldc

This page contains Kerala PSC Questions and Answers ldc for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1. The chairman of Rajyasabha

Answer: Vice President Of India

2. Which of the following protocol below are suited for email retrieval?

Answer: Both and b above

3. ചട്ടമ്പിസ്വാമികളുടെ ചെറുപ്പത്തിലെ ഓമനപ്പേര്?

Answer: കുഞ്ഞൻ (യഥാർഥ പേർ അയ്യപ്പൻ)

4. ധനകാര്യ കമ്മീഷനെ കുറിച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്ന ഭരണ ഘടനാ വകുപ്പ് ?

Answer: 280

5. .If 5x-3x=2x(Square)/7,find x

Answer: 7

6. Which missionary organization was active in Malabar Area ?

Answer: Basal Evangelical mission

7. ഇന്ത്യയുടെ പുതിയ വിദേശകാര്യ സെക്രട്ടറി

Answer: വിജയ് കേശവ് ഗോഖലെ

8. Expansion of BHIM?

Answer: Bharat Interface for Money

9. Which of the following Article of the constitution deals with the Fundamental Duties of the Indian Citizens?

Answer: Article 51-A

10. Dengue Fever is caused by :

Answer: Virus

11. ദിത്വസന്ധിയ്ക്ക് ഉദാഹരണം ഏത്?*

Answer: കടൽത്തീരം

12. The informal uncontrolled word of mouth, which carries information much more exciting than simple facts or truth is known as

Answer: Grapevine

13. The painting option in Photoshop which determines the degree by which the tools lighten or darken an image is:

Answer: Opactiy

14. Which among the following is not a type of page margin?

Answer: Center

15. Which of the following is right ?

Answer: His Excellency Governor

16. തിരക്കഥ` സന്ധി നിര്‍ണയിക്കുക

Answer: ദ്വിത്വസന്ധി

17. He comes to my house whenever he ----- money

Answer: needs

18. . `ചാട്ടം` എന്നത് ഏത് നാമത്തിന് ഉദാഹരണമാണ്?

Answer: ക്രിയാനാമം

19. Person who intentionally prey upon children on the internet is called

Answer: Pedophiles

20. Gravitational force is minimum in:

Answer: Equator

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.