Kerala PSC Questions in Malayalam 2

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 2 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
21. ചിലപ്പതികാരം എന്ന വാക്കിന്റെ അര്‍ഥം ?

Answer: ഉടഞ്ഞ ചിലമ്പ്

22. വിവരാവകാശം പാസാക്കാൻ കാരണമായ പ്രസ്ഥാനം

Answer: മസ്ദൂർ കിസാൻ ശക്തി സംഘം

23. Landsdowne is a hull station in:

Answer: Uttarkhand

24. Name the competent authority who is authorized to provide the relief and rehabilitation to the victims of atrocities under the Scheduled Castes and Scheduled Tribes (Prevention of Atrocities) Act, 1989 :

Answer: District Welfare Officer

25. Under the Right to Information Act the maximum penalty that can be imposed on an officer who fails to supply the information sought for is rupees

Answer: 25,000

26. -Villuvandi Agitation is related to

Answer: Ayyankali

27. Who has been conferred the Dadasaheb Phalke Award for the year 2013

Answer: Gulzar

28. Which city to host the Global Entrepreneurship Summit (GES-2017)?

Answer: Hyderabad

29. Who has been appointed as Chief Digital Officer of Tata Sons?

Answer: Aarthi Subramanian

30. മോണാലിസ എന്ന ചിത്രം വരച്ചത് ആരാണ് ?

Answer: ലിയനാര്‍ഡോ ഡാവിഞ്ചി

31. Find the odd man out. 3, 5, 15, 75, 1120, 84375

Answer: 1120

32. The quantity of water in a cistern doubles every minute. It gets filled in 60 minutes. In how many minutes will it be half - filled?

Answer: 59

33. What type of musical instrument is a goombay?

Answer: Drum

34. Who changed his name from Mudichoodum Perumal as Muthukutti?

Answer: Vaikunda Swami

35. Which power point view displays each slide of the presentation as a thumbnail display?

Answer: Slide sorter

36. ലഡാക്കിലെ ആദ്യത്തെ ലെഫ്റ്റനന്റ് ഗവർണ്ണർ

Answer: രാധാകൃഷ്ണ മാത്തൂർ

37. The slogan of Google is;

Answer: Don’t be evil

38. A is older than B but younger than C. D is younger than E but older than A. C is younger than E. who is the oldest of all?

Answer: E

39. THE SACHAR COMMITTEE IS RELATED TO WHICH SUBJECT

Answer: EQUAL OPPORTUNITIES

40. മുത്തുകളുടെ ദ്വീപ് എന്നറിയപ്പെടുന്ന നഗരം?

Answer: ബഹറിൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.