Kerala PSC Questions 88

This page contains Kerala PSC Questions 88 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1741. Number of plant nutrients?

Answer: 17

1742. 1947 ൽ മുതുകുളം പ്രസംഗം നടത്തിയത്?

Answer: മന്നത്ത് പത്മനാഭൻ

1743. Which country will host the Commonwealth Games in 2010

Answer: India

1744. भारत का कौनसा एकमात्र राज्य जहाँ जीएसटी लागू नहीं है?

Answer: जम्मू कश्मीर

1745. Rahim travelled straight from point E to F at a distance of 5 km. From F he turned left and travelled 6 km and reached point G, there he took a left turn and travelled 5 km to reach point H. He took another left turn and travelled 2 km and reached point I. How far is he from the starting point ?

Answer: 4 km

1746. If she were selected, she .............. a good secretary.

Answer: would make

1747. 'AshtraPratan' was the council of Ministers of :

Answer: Marathas

1748. Pankaj Advani is associated with:

Answer: Sports

1749. Which programme's three important components are micro credit, entrepreneurship & empowerment?

Answer: Kudumbashree

1750. The function of a Public Service Commission in India is:

Answer: Both

1751. ഇപ്പോഴുള്ള മൗലിക കടമകളുടെ എണ്ണം ?

Answer: 11

1752. Kendrick Lamar has been honoured with the 2018 Pulitzer Prize for music. He belongs to which country?

Answer: United States

1753. The instrument which converts sound to electric signal is ______

Answer: Microphone

1754. Baker`s estate

Answer: Kumarakom

1755. Who among the social reformer of Kerala is called Sri Bhattarakan?

Answer: Chattambi Swamikal

1756. In which year India became a republic?

Answer: 1950

1757. Which is the first Co-operative Societies Act in India

Answer: The Co-operative Societies Act, 1904

1758. what is the one word for ‘talk big’

Answer: Boast

1759. ഒരു കാർ A യിൽ നിന്നും 50 km/hr വേഗതയിൽ സഞ്ചരിച്ച് B യിൽ എത്തുന്നു. തിരികെ B യിൽ നിന്നും 30 km/hr വേഗതയിൽ സഞ്ചരിച്ച് A യിൽ എത്തിയാൽ ആ കാറിന്റെ മൊത്ത യാത്രയിലെ ശരാശരി വേഗത എന്ത് ?

Answer: 37.5

1760. Where there is a will,________

Answer: there a way

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.