Kerala PSC Questions in Malayalam 82

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 82 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1621. ദേശീയ പതാകയിലെ വെള്ള നിറം എന്തിനെ സൂചിപ്പിക്കുന്നു?

Answer: പരിശുദ്ധി

1622. Prevention of food adulteration Act was enacted in

Answer: 1954

1623. Which is the largest city in Asia by population??

Answer: Tokyo

1624. റിസർവ് ബാങ്ക് പുറത്തിറക്കിയ പുതിയ 200 രൂപ നോട്ടിന്റെ പിൻഭാഗത്ത് മുദ്രണം ചെയ്തിരിക്കുന്ന സാഞ്ചി സ്തൂപം ഏത് മതവുമായി ബന്ധപ്പെട്ടതാണ്?

Answer: ബുദ്ധ

1625. Most critical stage in wheat for irrigation is—

Answer: C.R.I.

1626. ചെറു ഭരണ ഘടന ' എന്നറിയപ്പെടുന്ന ഭരണഘടനാ ഭേദഗതി ?

Answer: 42

1627. ആദ്യത്തെ 100 എണ്ണല്‍ സംഖ്യകള്‍ എഴുതിയാല്‍ അതില്‍ 8 എത്ര തവണ ആവര്‍ത്തിക്കും ? *

Answer: 20

1628. You go north, turn right, then right again and then go to the left. In which direction are you now?

Answer: East

1629. Hundred rupees ŅŮŮ enough for the taxi fare.

Answer: is

1630. ഞാൻ ലോകത്തിന്റെ നാനാഭാഗങ്ങളിൽ സഞ്ച രിച്ചുവരികയാണ് ഇതിനിടയ്ക്കു പല സിദ്ധന്മാരെയും മഹർഷിമാരെയും കണ്ടിട്ടുണ്ട്. എന്നാൽ നാരാ യണഗുരുവിനേക്കാൾ മികച്ചതോ അദ്ദേഹത്തിനു തുല്യനോ ആയ ഒരു മഹാത്മാവിനെ എങ്ങും കണ്ടി ട്ടില്ല" ആരുടെ വാക്കുകളാണിവ?

Answer: രവീന്ദ്രനാഥ ടാഗോറിന്റെ (1922-ൽ ടാഗോർ ഗുരുവിനെ സന്ദർശിക്കുമ്പോൾ അദ്ദേഹത്തോടൊപ്പം ദീനബന്ധു സി.എഫ്. ആൻഡ്രസും ഒപ്പമുണ്ടായിരുന്നു)

1631. Brahmananda Swami Sivayogi was born in:

Answer: 1852

1632. Sedition in section 124 A of IPC is an offence:

Answer: Against state

1633. What should come next in the following series 61,52,63,94 ______

Answer: 46

1634. Which of the following was the first writer to call the revolt of 1857 as First War of Indian Independence ?

Answer: Karl Marx

1635. The President of India is elected by the?

Answer: Electoral College

1636. Which are the tabs available in page setup dialog box of MS Word?

Answer: Margin Tab, Paper Tab, Layout Tab

1637. ----------- is considered to be the birth place of the Co-operative movement in the world

Answer: England

1638. Which country has the largest coast line ?

Answer: Canada

1639. രാജാറാം മോഹന്‍ റോയ്

Answer: കാനിംഗ് പ്രഭു

1640. Pinki said to Gaurav, "will you help me in my work just now`? Change into indirect

Answer: Pinki asked Gaurav if he would help her in her work just then

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.