Kerala PSC Question Bank in Malayalam 87

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 87 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1721. 2018ലെ ലോക കപ്പ് ഫുട്ബോളിന് ആതിഥ്യമരുളുന്ന രാജ്യം

Answer: റഷ്യ

1722. നിലവിൽ ഉപയോഗത്തിനുള്ള ഏറ്റവും പഴയ വേദന സംഹാരി?

Answer: ആസ്പിരിൻ

1723. ഇന്ത്യന്‍ രൂപയുടെ പുതിയ ചിഹ്നം ഔദ്യോഗികമായി അംഗീകരിക്കപ്പെട്ട വര്‍ഷം ?

Answer: 2010

1724. Who lead the Jeevasikha Yatra as a part of Vimochana Samaram?

Answer: Mannath padmanabhan

1725. A temporary storage area attached to the CPU of the computer for inputoutput operations is a

Answer: Buffer

1726. Who apart from Pele hm won the World Cup Football as a player and coach?

Answer: Franz Beckenbauer Germany

1727. Which​ ​of​ ​the​ ​following​ ​is​ ​associated​ ​with​ ​Panchayati​ ​Raj?

Answer: Balwant Rai Meht

1728. The Constitution of India was adopted on:

Answer: November 26, 1949

1729. Chairman of the National Human Rights Commission is appointed by ŅŅ.

Answer: The President

1730. Kerala University was established in the year?

Answer: 1937

1731. There are some birds that ——— every year+

Answer: migrate

1732. Which of the following flows towards east?

Answer: Kabani

1733. Pick out the odd one

Answer: Drone

1734. Which Indian personality is the WHO Goodwill Ambassador for Hepatitis in South-East Asia Region?

Answer: Amitabh Bachchan

1735. The Golden Peacock Award 2016 for Corporate Governance was awarded to:

Answer: Steel Authority of India Limited (SAIL)

1736. A................ of lions

Answer: pride

1737. 'വേവ് എൻ പേ' എന്ന പേരിൽ കോൺടാക്റ്റ്ലസ് ക്രഡിറ്റ് കാർഡ് പുറത്തിറക്കിയ ബാങ്ക് ?

Answer: പഞ്ചാബ് നാഷണൽ ബാങ്ക്

1738. Convex lens is also known as

Answer: converging lens

1739. എല്ലാ നിറങ്ങളെയും പ്രതിഫലിപ്പിക്കുന്ന വർണ്ണം

Answer: വെള്ള

1740. Which is wrongly used?

Answer: a herd of ants

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.