PSC Questions and Answers in Malayalam 91

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 91 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1801. കേരളത്തിൽ കരിമ്പ് ഗവേഷണ കേന്ദ്രം സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന ജില്ല?

Answer: പത്തനംതിട്ട

1802. ഒസാമ ബിൻലാദൻ ഏത് രാജ്യക്കാരനാണ്

Answer: സൗദി അറേബ്യ

1803. Parassinikadav Muthappan temple is in __________ district

Answer: Kannur

1804. Who was the first opposition leader of Kerala legislative assembly?

Answer: P.T. Chacko

1805. 'ആത്മബോധോദയ സംഘം' രൂപവത്കരിച്ചതാര്?

Answer: ശുഭാനന്ദ ഗുരുദേവൻ.

1806. Many a man ________ tempted by gold.

Answer: .is

1807. Who elects the deputy chairman of Rajya Sabha

Answer: All the members of Rajya Sabha

1808. . The pass that connects Kozhikode and Wayanad:

Answer: Thamarassery

1809. A memory bus is mainly used for communication between?

Answer: Processor and memory

1810. She...... her old father with patience

Answer: looked after

1811. Repeatedly sending an email message to a particular address for abuses is known as

Answer: Email Bombing

1812. Choose the one word substitution for A deliberate act of deconstruction of machinery etc by workers

Answer: Sabotage

1813. -A Co-operative society should start functioning within ------------ after registration

Answer: 6 months

1814. In the following persons who did not get the Padma Vibhushan, 2015

Answer: Janu Baruva

1815. കശ്മീരിലെ ഭീകരപ്രവർത്തനങ്ങൾക്കു തടയിടാൻ 1990 ൽ തുടങ്ങിയ അർദ്ധ സൈനികവിഭാഗം

Answer: രാഷ്ട്രീയ റൈഫിൾസ്

1816. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ സകര്‍മ്മക ക്രിയ ഏത്?

Answer: പുഴുങ്ങി

1817. ദ്രോണരുടെ പുത്രൻ ഒറ്റപ്പദം :

Answer: ദ്രൗണി

1818. Flies `buzz`: wolves ------

Answer: howl

1819. ------ is named set of characters that have the same characteristics

Answer: Font

1820. വിവരാവകാശ നിയമപ്രകാരം വിവരങ്ങൾ ലഭിക്കാൻ എത്ര രൂപയുടെ സ്റ്റാമ്പ് ആണ് ?

Answer: 10 രൂപ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.