PSC Questions and Answers 2022 101

This page contains PSC Questions and Answers 2022 101 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2001. കോട്ടയം ഇടുക്കി ജില്ലകളുടെ അതിര്‍ത്തിയില്‍ രണ്ട് മലകള്‍ക്കിടയിലായി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന വിനോദ സഞ്ചാര കേന്ദ്രം ഏത്

Answer: ഇലവീഴാപൂഞ്ചിറ

2002. \'ദക്ഷിണേന്ത്യയിലെ കാശ്മീര്‍\' എന്നറിയപ്പെടുന്ന സ്ഥലമേത്

Answer: മൂന്നാര്‍

2003. കേരളത്തിൽ നിന്നുള്ള ആകെ രാജ്യസഭാ സീറ്റുകളെത്ര?

Answer: 9

2004. The polio vaccine should be preserved at
a. -2 to -8 degree Celsius
b. 0 to 4 degree Celsius
c. Below 0 degree Celsius
d. 2 to 8 degree Celsius

Answer: -2 to -8 degree Celsius

2005. The Indian rupee is the only legal tender in India, and is also accepted as legal tender in the neighbouring Nepal and ______, both of which peg their currency to that of the Indian rupee.

Answer: Bhutan

2006. സമുദ്ര തീരമില്ലാത്ത കേരളത്തിലെ ജില്ല ഏത് ?

Answer: കോട്ടയം

2007. ഭരണഘടന കരടു നിർമ്മാണ സഭയിലെ ആകെ അംഗങ്ങൾ

Answer: 7

2008. പച്ചഗ്രഹം എന്നറിയപ്പെടുന്നത്?

Answer: യുറാനസ്

2009. തണ്ടാര്‍ എന്ന പദം പിരിച്ചാല്‍

Answer: തണ്‍ + താര്‍

2010. Which among the following is a land locked state ?

Answer: Bihar

2011. Which river of India is called Tsangpo in one of its reaches ?

Answer: Brahmaputra

2012. .In a transfer of property the property transferred as a security,the transaction is:

Answer: A mortgage

2013. The --------------was launched in December 2001 to ameliorate the conditions of the urban slum dwellers living below the poverty line without adequate shelter.

Answer: Valmiki Ambedkar Awas Yojana

2014. First country which introduced GST was?

Answer: France

2015. Who is regarded as the father of Indian Army?

Answer: Stringer Lawrence

2016. സംബോധന യ്ക്ക് ശേഷം ഒരേ പദ സമൂഹങ്ങളെ വേർതിരിക്കാൻ ഉപയോഗിക്കുന്ന ചിഹ്നം ഏത്?

Answer: അല്പവിരാമം

2017. ഒരു മാസത്തിൽ 17ആം തീയതി ഒരു ശനിയാഴ്ച ആയാൽ നാലാമത്തെ ബുധനാഴ്ച ഏത് തീയതി ആയിരിക്കും?

Answer: 28

2018. അമിനോ ആസിഡുകളിൽ നിന്ന് ഗ്ലൂക്കോസ് നിർമ്മിക്കാൻ സഹായിക്കുന്ന ഹോർമോൺ?

Answer: ഗ്ലൂക്കോഗോൺ

2019. His father advised Raj______use soft drinks.

Answer: not to

2020. 2020 ജനുവരി 17ന് ഐ.എസ്.ആര്‍.ഓ വിക്ഷേപിച്ച വാര്‍ത്താവിനിമയ ഉപഗ്രഹം?

Answer: ജി.സാറ്റ്- 30

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.