Kerala PSC Repeated Questions 108

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 108 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2141. ആധുനിക ഒളിമ്പിക്സിന്റെ പിതാവ്?

Answer: പിയറി ഡി കുബാർട്ടിൻ

2142. സ്വതന്ത്ര്യ ഇന്ത്യയിലെ അവസാന റെയിൽവെ ബജറ്റ് അവതരിപ്പിച്ചത്

Answer: സുരേഷ്പ്രഭു

2143. ഗംഗോര്‍ ഏത് സംസ്ഥാനത്തെ നൃത്തരൂപമാണ് ?

Answer: രാജസ്ഥാന്‍

2144. കുട്ടികള്‍ക്കെതിരായ അതിക്രമം തടയുന്നതില്‍ രാജ്യവ്യാപക ബോധവത്കരണം ലക്ഷ്യമിട്ട് ഭാരത യാത്ര നടത്തുന്ന നൊബേല്‍ ജേതാവ് :

Answer: കൈലേഷ് സത്യാര്‍ഥി

2145. ചട്ടമ്പിസ്വാമികള്‍ വിവേകാനന്ദനെ കണ്ടുമുട്ടിയ വർഷം?

Answer: 1892

2146. ‘നമാഗമം’ എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: ചാവറാ കുര്യാക്കോസ് ഏലിയാസ്

2147. Whip tail disease of cauliflower is caused by deficiency of—

Answer: Molybdenum

2148. ‘YAKSHAGANA’ is a popular folk art of :

Answer: Karnataka

2149. The most common type of storage devices are–

Answer: flash

2150. ദളിത് നവോത്ഥാന ചരിത്രത്തിലെ സുപ്രധാന സംഭവമായ ഐക്കര നാടുവാഴിയുടെ സ്വീകരണം സംഘടിപ്പിച്ചതാരാണ്?

Answer: പാമ്പാടി ജോൺ ജോസഫ്.

2151. The flowershow ‘Poopoli’is organised by

Answer: Regional Agricultural Research Station-Ambalavayal

2152. Who was the leader of payyannur salt sathyagraha ?

Answer: K.Kelappan

2153. A sum of money amount of Rs 8000 in 2 years and Rs. 9500 in 3 years. The rate of simple interest is ?

Answer: 30%

2154. The value of 1.07 × 65 + 1.07 × 26 + 1.07 × 9 is;

Answer: 107

2155. The first part of URL is called

Answer: Protocol

2156. Approximately how many Galaxies are there ?

Answer: 100 Billion Galaxies

2157. The children ----- since morning.

Answer: have been playing

2158. Select the correct sentence:

Answer: Two prisoners succeeded in escaping.

2159. If you start from a point `X` and walk 4kms towards the East, then turn left and walk 3kms towards the North, then turn left again and walk 2kms, in which direction are you going now?

Answer: West

2160. കേരളത്തിൽ കൂടുതൽ ബ്ലോക്ക് പഞ്ചായത്തുകളുള്ള ജില്ല?                

Answer: ത്രിശ്ശൂർ  

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.