PSC Questions and Answers in Malayalam 107

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 107 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2121. ഏറ്റവും അവസാനം രൂപം കൊണ്ട ഇന്ത്യൻ സംസ്ഥാനം?

Answer: തെലങ്കാന

2122. മനുഷ്യൻ ആദ്യമായി ചന്ദ്രനിൽ ഇറങ്ങിയ വര്ഷം

Answer: 1969

2123. 100% സാക്ഷരതാ നേടിയ ആദ്യ പഞ്ചായത് ഏതാണ്

Answer: കരിവെള്ളൂർ

2124. Gurudas Bhanarjee was the first Indian Vice-Chancellor in ________ University.

Answer: Culcutta University

2125. What is the availability of per day per capita milk in India presently (2008-09) ?

Answer: 252 gram

2126. The Architect of Cochin Sea Port was :

Answer: Robert Bristo

2127. Which of the following is the space expedition to Mars?

Answer: Phoenix

2128. Ramu is interested …………….. reading novels.

Answer: with

2129. The famous INA trials took place at the Red Fort, Delhi in?

Answer: 1945.

2130. The Integrated Rural Development Program (IRDP) was merged into which scheme in 1999?

Answer: Swarnajayanti Gram SwarozgarYojana (SGSY)

2131. ബ്രിട്ടീഷ് പത്രമായ Asian Voice Weeklyയുടെ ആജീവനാന്ത സംഭാവനയ്ക്കുള്ള പുരസ്‌കാരം അടുത്തിടെ നേടിയത്?

Answer: ശത്രുഘൻ സിൻഹ

2132. Pazhassi dam is situated at

Answer: Kannur

2133. Name the author who was recently honoured with the Indian of the Year Award by Brands Academy.

Answer: Preeti Shenoy

2134. . പദാര്‍ത്ഥത്തിന്‍റെ ഏറ്റവും ചെറിയ കണമാണ് ആറ്റം എന്ന് കണ്ടെത്തിയ ശാസ്ത്രഞ്ജന്‍?

Answer: ജോണ്‍ ഡാള്‍ട്ടന്‍

2135. Which of the following memories needs refresh?

Answer: DRAM

2136. You can detect spelling and grammar errors by?

Answer: Press F7

2137. In 1938 Sahodaran Ayyappan founded a new political party named as

Answer: Socialist Party

2138. The title `Sardar` was given to Patel by?

Answer: Gandhiji

2139. yellow എന്നതിനെ BVOOLD എന്നും red എന്നതിനെ IVW എന്നും എഴുതിയാല്‍ black എന്നത് എങ്ങനെയെഴുതാം

Answer: YOZXP

2140. ഒരു byte എന്നത് എത്ര ബിറ്റാണ്?

Answer: 8

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.