Kerala PSC Questions and Answers 113

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 113 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2241. ലോകസഭ നിലവിൽ വന്നത് ?

Answer: 1952 ഏപ്രിൽ 17

2242. .ഭിന്ന ലിംഗക്കാര്‍ക്കായി ആരംഭിച്ച ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ സ്കൂള്‍ എവിടെയാണ് ?

Answer: കൊച്ചി

2243. 'സ്വാതന്ത്ര്യം എന്റെ ജന്മാവകാശമാണ്' ഇത് ആരുടെ വാക്കുകളാണ് ?

Answer: ബാലഗംഗാതരതിലക്

2244. What is the minimum age for a person to contest the Lok Sabha election?

Answer: 25 years

2245. "മഹർഷി ശ്രീനാരായണ ഗുരു' രചിച്ചത്?

Answer: ടി ഭാസ്ക്കരൻ

2246. Which of the following was the first Indian Institute of Technology?

Answer: IIT Kharagpur

2247. Substance which do not conduct heat or electricity is known as

Answer: Insulator

2248. ‘Wear one’s heart on one’s sleeve’ means :

Answer: show one’s feeling openly

2249. What are the basic types of memory that your computer uses–

Answer: both A and C

2250. The first Bank in India got ISO certificate

Answer: Canara Bank

2251. The Chairman of the National Human Rights Commission in India:

Answer: -H L Dattu

2252. A work can be finished in 16 days by twenty women. The same work can be finished in fifteen days by sixteen men. The ratio between the capacity of a man and a woman is

Answer: 4:3

2253. The first speaker of Lok Sabha

Answer: GV Mavlankar

2254. Which of the following is an odd one

Answer: Linux

2255. IPL 2019 auction takes place in?

Answer: Jaipur

2256. "SHe-Box" is a online portal to?

Answer: Report complaints of Sexual Harassment at Workplace

2257. Who exhorted the world famous dictum 'One caste, One religion, One clan, One world, One God'?

Answer: Ayya Vaikundar

2258. Right to Information Act passed in the year

Answer: 2005

2259. THE NITROGEN BASE WHICH IS NOT PRESENT IN DNA IS

Answer: URACIL

2260. WHO IS KNOWN AS KERALA VYASAN

Answer: KODUNGALLUR KUNHIKKUTTAN THAMPURAN

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.