Kerala PSC Questions and Answers 105

This page contains Kerala PSC Questions and Answers 105 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2081. .Who​ ​wrote’Discovery​ ​of​ ​India’?

Answer: Jawahar Lal Nehru*

2082. തൈക്കാട് അയ്യയുടെ ശിഷ്യൻമാർ?

Answer: ശ്രീനാരായണ ഗുരു; ചട്ടമ്പിസ്വാമികൾ; അയ്യങ്കാളി

2083. मूंगा, रेशम की एक ऐसी किस्म है, जो पूरे विश्व में केवल भारत में पायी जाती है। कहाँ?

Answer: असम में

2084. Which of the following come under cyber crime?

Answer: All the above

2085. Where is the headquarters of Facebook located?

Answer: California, USA

2086. A man travels from A to B at a speed of 60kmph and back of a speed 40kmph. The distance between A and B is 120km. The average speed of the journey is (in kmph)

Answer: 48

2087. 1949-ൽ തിരുവിധാംകൂർ ദേവസ്വം ബോർഡിൻറെ ആദ്യ പ്രസിഡന്റ് ആയത് ആരാണ് ?

Answer: മന്നത് പത്മനാഭൻ

2088. Where is Jose Maria Cordova International Airport located?

Answer: Colombia

2089. വിലാസിനി എന്നാ തൂലികാ നാമത്തില്‍ അറിയപ്പെടുന്ന സാഹിത്യ കാരന്‍

Answer: എം.കെ.മേനോന്‍

2090. The lens used to Correct Astigmatism is

Answer: Cylindrical lens

2091. The ratio of the money with Rita and Sita is 7:15 and that with Sita and Kavita is 7:16. If Rita has Rs. 490, how much money does Kavita have?

Answer: 2400

2092. Albert Finney, who passed away recently, was the Oscar-nominated actor of which country?

Answer: England

2093. ഏറ്റവും വലിയ ചിറകുള്ള പക്ഷി

Answer: ആൽബട്രോസ്

2094. Directive Principles are taken from the constitution of which country?

Answer: Ireland

2095. Usage of Function Key F7 in MS word:

Answer: Spelling and grammar

2096. Atoms are composed of?

Answer: Electrons and nucles

2097. 2/0.1+5/0.01+3/.001+1 എത്ര?

Answer: 3521

2098. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ കാര്‍ബണ്‍ വിമുക്ത സംസ്ഥാനം

Answer: ഹിമാചല്‍ പ്രദേശ്

2099. ആറ്റത്തിൻറെ പ്ലം പുഡ്ഡിംഗ് മാതൃക കണ്ടുപിടിച്ചത്

Answer: ജെ ജെ തോംസൺ

2100. സാധാരണ ജനങ്ങളിൽ ഇന്റർനെറ്റ് നെ കുറിച്ചുള്ള അവബോധം വളർത്തുന്നതിന് കേരള സർക്കാർ ആരംഭിച്ച ഇന്റർനെറ്റ് അധിഷ്ഠിത കമ്പ്യൂട്ടർ സാക്ഷരതാ പദ്ധതി?

Answer: ഇ-കേരളം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.