Kerala PSC Questions 112

This page contains Kerala PSC Questions 112 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2221. Choose the word which best expresses the meaning of the given word – ―CORPULENT‖ :

Answer: OBESE

2222. The tennure of Estimate Committee of LokSabha is :

Answer: 1 year

2223. Bread is made in bakery; then film is made in a :

Answer: Studio

2224. Who​ ​amongst​ ​the​ ​following​ ​has​ ​written​ ​the​ ​political​ ​biography​ ​of Late​ ​Ranjit​ Singhji.The​ ​Great​ ​Cricketer?

Answer: Monica Ali

2225. The IT (Amendment) Bill 2008 was passed by the two houses of the Indian Parliament on_____ 2008.

Answer: December 23 and 24

2226. The study of sound:

Answer: Accoustics

2227. ഉൾനാടൻ മത്സ്യകൃഷിയുടെ വികസനത്തിനായി ഡോ. വേലുക്കുട്ടി അരയൻ സമർപ്പിച്ച പദ്ധതിയുടെ പേരെന്ത് ?

Answer: ഇൻലാൻഡ് ഫിഷറീസ്സ് സ്ക്രീം.

2228. Who wrote “Prachina Malayalam”?

Answer: Chattampiswami

2229. ദേശീയ സുരക്ഷ ദിനം

Answer: മാർച്ച്‌ 4

2230. ഒരു കോഡ്‌ ഭാഷയിൽ 'ABILITY' എന്നത്‌ '1291292025' എന്ന് കോഡ്‌ ചെയ്യുന്നു. ഇതിൽ 'CAPABLE'എന്നത്‌ എങ്ങനെ കോഡ്‌ ചെയ്യാം ?

Answer: 311612125

2231. What function displays row data in a column or column data in a row?

Answer: Transpose

2232. The `Voice of India` was started by?

Answer: Dadabhai Naoroji

2233. Which country is hosting the 2019 SAFF Women's Championship?

Answer: Nepal

2234. When was Council of States named as Rajya Sabha in Hindi?

Answer: 23rd August 1954

2235. Recently India Won T20 Series against ________________

Answer: Windies

2236. For polymer containing OH group a major absorption peak is expected at (wave number)

Answer: 3400

2237. ഒറ്റപ്പദം എഴുതുക - മകളുടെ മകള്‍?

Answer: ദൗഹിത്രി

2238. സകര്‍മ്മകക്രിയ ഏത്?

Answer: തിന്നു

2239. Distance between two towns P and Q is 540 km. Two trains start towards each other from P and Q at 10 am at a speed of 80km/hr. At what time will they meet?

Answer: 3 hour

2240. പ്രകാശത്തിൻറെ തരംഗ സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്ക്കരിച്ചത്

Answer: ക്രിസ്റ്റിൻ ഹൈജൻസ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.