Kerala PSC Question Bank in Malayalam 111

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 111 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2201. _____ sanctuary was formerly known as Nellikkampatty

Answer: Thekkady

2202. Sight: Eyes:: Odour:?

Answer: Nose

2203. ഫ്യൂസ് വയര്‍ ഏതൊക്കെ ലോഹങ്ങളുടെ സങ്കരമാണ് ?

Answer: ടിന്നും ലെഡും

2204. Sheela is ___________ tallest girl in the class.

Answer: the

2205. Which is not a green house gas ?

Answer: Chlorine

2206. The strength of the security council of the UNO is :

Answer: 193

2207. The playing time of the national song 'Vande Mataram' is

Answer: 65 seconds

2208. ഭൂമി ശാസ്ത്രത്തിന്റെ പിതാവ്?

Answer: ടോളമി

2209. ‘Right to equal opportunity for justice and free legal aid was added to Directive Principles through ..... amendment

Answer: 42

2210. All creatures breathe. Here breathe is a/ an ________

Answer: verb

2211. .What is the maximum font size you can apply for any character?

Answer: 1638

2212. പോളോ കളിക്കിടയില്‍ കുതിരപ്പുറത്ത് നിന്ന് വീണ് അന്തരിച്ച ഡല്‍ഹി സുല്‍ത്താന്‍

Answer: കുത്തബ്ദ്ദീന്‍ ഐബക്

2213. Who is the founder of BSD Unix?

Answer: Bill joy

2214. Which tech giant has launched 'Bolo' app to tutor children to read in Hindi & English?

Answer: Geogle

2215. Which one of the following is not an example of intangible assets

Answer: Land

2216. കോന്നി ആനത്താവളം ഏതു ജില്ലയിലാണ്

Answer: പത്തനംതിട്ട

2217. The term associated with the processing?

Answer: MIPS

2218. ആസൂത്രണ കമ്മീഷൻ അധ്യക്ഷ പദവി വഹിച്ച ഏക വനിത?

Answer: ഇന്ദിരാഗാന്ധി

2219. വേനൽക്കാലത്ത് പശ്ചിമബംഗാളിൽ വീശുന്ന വരണ്ട കാറ്റ് ഏത്?

Answer: കാൽ ബൈശാഖി

2220. പ്രകാശത്തിൻറെ കണികാ സിദ്ധാന്തം ആവിഷ്ക്കരിച്ചത്

Answer: ഐസക്ക് ന്യൂട്ടൻ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.