Kerala PSC Repeated Questions 116

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 116 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2301. Modulator and Demodulator is _______

Answer: Modem

2302. നായര്‍ സര്‍വ്വീസ് സൊസൈറ്റിയുടെ സ്ഥാപകന്‍

Answer: മന്നത്ത് പത്മനാഭന്‍

2303. Which village in Uttar Pradesh was adopted by Sonia Gandhi as a part of Saansad Adarsh Gram Yojana?

Answer: Udwa

2304. .മലമ്പുഴ ഡാം ഏതു നദിയിലാണ് ?

Answer: ഭാരതപ്പുഴ

2305. ഏറ്റവും വലിയ നാഷണൽ പാർക്ക്?

Answer: നോർത്ത് ഈസ്റ്റ് ഗ്രീൻലാൻഡ് നാഷണൽ പാർക്ക്

2306. ‘Blue Revolution’ is related to—

Answer: Fisheries

2307. ലിംക ബുക്ക് ഓഫ് റെക്കോർഡ്സിന്റെ 2015 ലെ പീപ്പിൾസ് റൈറ്റർ ഓഫ് ദി ഇയറിന് അർഹനായത് ?

Answer: എം.ടി.വാസുദേവൻ നായർ

2308. She offered me an apple, but I wasn’t hungry as I ———lunch .

Answer: had just eaten

2309. ഏഷ്യന്‍ ഡെവലപ്മെന്റ് ബാങ്കിന്‍റെ ആസ്ഥാനം?

Answer: മനില

2310. Find the odd one among these:

Answer: Pool

2311. Who has been appointed as the new BCCI’s ad-hoc Ethics Officer?

Answer: D K Jain

2312. The Good Will Ambassador of 35th National Games in India

Answer: Sachin Tendulkar

2313. Pride goes ..... a fall

Answer: before

2314. The average age of 34 students in a class is 14.If the teacher’s age is included , the average becomes 15. What is the age of the teacher

Answer: 49

2315. Insert the missing letter a__a__abab__ba__

Answer: bbab

2316. Kerala Institue of Local Administration was situated

Answer: Thrissur

2317. ഭരണഘടന അംഗീകരിച്ച 22 ഇന്ത്യൻ ഭാഷകളിൽ പത്രം ഇറങ്ങുന്ന രണ്ടാമത്തെ സംസ്ഥാനം ഏത്?

Answer: മഹാരാഷ്ട്ര

2318. Lets go for a walk, _________

Answer: shall we ?

2319. ചിറ്റൂരിൽ ഭാരതപുഴ അറിയപ്പെടുന്ന പേര്?

Answer: ശോകനാശിനിപ്പുഴ

2320. When a person falls from prosperity, he is in___?

Answer: adversity

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.