PSC Questions and Answers 2022 109

This page contains PSC Questions and Answers 2022 109 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2161. കേരളത്തിന്റെ വടക്കേയറ്റത്തുള്ള വന്യജീവിസങ്കേതമാണ്

Answer: ആറളം വന്യജീവി സംരക്ഷണ കേന്ദ്രം

2162. Pick out the correctly spelt word
a. anaesthesia
b. anasthesia
c. anesthesia
d. anathasia

Answer: anaesthesia

2163. ഭരതനാട്യം : തമിഴ്നാട് : --------------- : കേരളം

Answer: മോഹിനിയാട്ടം

2164. Nobody believed Smitha at first but he____ to be right.

Answer: turned out

2165. ആത്മവിദ്യാസംഘത്തിന്‍റെ മുഖപത്രം?

Answer: അഭിനവ കേരളം 1921

2166. USA has declared 2 October to be celebrated as_

Answer: International Non-Violence Day

2167. 'Seed dresser' is used for—

Answer: Mixing/treating seeds with chemicals

2168. Choose the one word for the words underlined: Bhagath Singh's death for a noble cause is remembered by all Indians

Answer: martyrdom

2169. ഒരു സംഖ്യയെ 8 കൊണ്ട് ഹരിച്ചപ്പോള്‍ ഹരണ ഫലം 32 ഉം ശിഷ്ടം 5 ഉം കിട്ടി. സംഖ്യ ഏതാണ് ? *

Answer: 261

2170. Of the three criminals,the police arrested two,But one is still

Answer: At loss

2171. A farmer sold his tractor for 20000 and got 25% profit. What is the price of the tractor (without profit)?

Answer: 1600

2172. .India's First and only Design University?

Answer: -World University of design ( WUD) Sonipat - Haryana.

2173. The use of the Internet or other electronic means to stalk or harass an individual, a group of individuals, or an organization is termed:

Answer: Cyberstalking

2174. . അക്ബറിന്‍റെ ജീവചരിത്ര കൃതി

Answer: അയിന്‍-ഇ-അക്ബരി

2175. World’s largest Bird statue is built in Jatayu Nature Park.In which place of Kerala,it is built?

Answer: Chatayamangalam

2176. Which of the following is not a compound noun?

Answer: cross - examine

2177. What is the one word for `One who breaks the established traditions and images`

Answer: Iconoclast

2178. My sister speaks to me (Use `never` at the appropriate place)

Answer: never speaks

2179. Semi circular part seen above the types basket is called:

Answer: Segment

2180. The Lendi Project is a joint venture of Maharashtra and

Answer: Andhra Pradesh

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.