Kerala PSC Question Bank in Malayalam 103

This page contains Kerala PSC Question Bank in Malayalam 103 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2041. കേരളത്തിലെ ആദ്യത്തെ ലയൺ സഫാരി പാർക്ക്

Answer: നെയ്യാർ

2042. സൈലന്റ് വാലി സ്ഥിതി ചെയ്യുന്ന പഞ്ചായത്ത്

Answer: അഗളി

2043. Fill in the blanks.
Mother Teresa became famous for her hard work with ___ poor.
a. a
b. an
c. the
d. None of the above

Answer: the

2044. ഒരു സമാന്തര പ്രോഗ്രഷൻറെ രണ്ടാം പദം 10 ഉം നാലാം പദം 16 ഉം ആയാൽ ഒന്നാം പദം.

Answer: 7

2045. The New Zealanders are also known as–

Answer: Kiwis

2046. किस मूल्य पर सरकार खाद्यान का क्रय करती है?

Answer: न्यूनतम सर्मथन मूल्य

2047. Which part of the brain is known as 'little brain'?

Answer: Cerebellum

2048. Who among the following is appointed as the Goodwill Ambassador of UNICEF, South Asian Zone ?

Answer: Amir Khan

2049. The slip joint permits a change in the:

Answer: Length of the shaft

2050. Who amongst the following, is credited with the discovery of pencillin?

Answer: Alexander eming

2051. ഈച്ചയുടെ ലാർവ ?

Answer: മാഗട്ട്

2052. Second Tiger Reserve in Kerala?

Answer: Parambikulam

2053. Acidity in milk is caused by?

Answer: The activity of enzmes

2054. Find the volume of a sphere of diameter 14cm?

Answer: 1437.33cm^3

2055. Which IIT has tied up with Translational Health Science and Technology Institute (THSTI) to address public health issues?

Answer: IIT - Madras

2056. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ സകര്‍മ്മക ക്രിയ ഏത്?

Answer: പുഴുങ്ങി

2057. During nuclear fission,.....

Answer: high energy neutrons are produced

2058. . TOTAL VOLUME OF BLOOD IN A NORMAL ADULT HUMAN BEING IS

Answer: 5-6 litres

2059. ധനകാര്യ കമ്മീഷനെ കുറിച്ച് പ്രതിപാദിക്കുന്ന വകുപ്പ്?

Answer: ആർട്ടിക്കിൾ 280

2060. ഭോപ്പാൽ ദുരന്തവുമായി ബന്ധപ്പെട്ട വിദേശി

Answer: വാറൻ ആൻഡേഴ്സൺ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.