Kerala PSC Questions in Malayalam 114

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 114 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2261. സ്വദേശി പ്രസ്ഥാനവുമായി ബന്ധപ്പെട്ട് ‘ബംഗാൾ സ്വദേശി സ്റ്റോഴ്സ്’ സ്ഥാപിച്ചതാരാണ് ?

Answer: പി. സി. റോയ്

2262. ഒരു സസ്യകലയില്‍ നിന്ന് ഒരേയിനത്തില്‍പ്പെട്ട അനേകം സസ്യങ്ങളെ വികസിപ്പിച്ചെടുക്കുന്ന രീതിയാണ് ?

Answer: ടിഷ്യു കള്‍ച്ചര്‍

2263. He is always ____ in replying the letters.

Answer: prompt

2264. മഹാരാഷ്ട്രയുടെ ആദ്യ മുഖ്യമന്ത്രി?

Answer: യശ്വന്ത് റാവു ചവാൻ

2265. ഇന്ത്യൻ ഫുട്ബോളിന്റെ കളിത്തൊട്ടിൽ എന്നറിയപ്പെടുന്ന സംസ്ഥാനം ?

Answer: കേരളം

2266. ബംഗാളിൽ ശാശ്വത ഭൂനികുതി വ്യവസ്ഥ നടപ്പാക്കിയത്?

Answer: കോൺവാലിസ്

2267. The​ ​religious​ ​text​ ​of​ ​the​ ​jews​ ​is​ ​named​ ​as:

Answer: Torah

2268. .Sivasamudhra​ ​is​ ​an​ ​island​ ​formed​ ​by​ ​the​ ​river

Answer: Cauvery

2269. The master bedroom of area 256 sq.ft of a new building has been completely paved with 16 vitrified square tiles.What is the length of the tile used?

Answer: 4 feet

2270. ചൊവ്വയെപ്പറ്റി കൂടുതൽ വി ശദമായി പഠിക്കുന്നതിനായുള്ള നാസയുടെ പുതിയ പദ്ധതി ?

Answer: Insight

2271. Which Of The Followings Institutions Entitled its Slogans as "Yogashemam Vahamyaham"?

Answer: LIC

2272. പാലിയം സത്യഗ്രഹസമരത്തിനിടെ ക്രൂരമായ മർദനത്തിനു വിധേയയായ അന്തർജനം ?

Answer: ആര്യാപള്ളം

2273. The government has directed internet majors Google, Facebook, Whats App, Instagram, Microsoft and Yahoo to immediately remove links of which online game?

Answer: Blue Whale Challenge

2274. മലയാളത്തിലെ ഏറ്റവും വലിയ നോവല്‍ ?

Answer: അവകാശികള്‍

2275. If there were no police officers,...

Answer: None of these

2276. Either Rama or his brother ____. done this?

Answer: has

2277. At least he decided to quit the job, ____.?

Answer: didn\'t he?

2278. There weren`t any hotels nearby,..........?

Answer: were there

2279. Who advocated “Liquor is poison make it not, sell it not, drink it not”

Answer: Sree Narayana Guru

2280. താഴെ തന്നിരിക്കുന്നവയിൽ ‘യൂണിവേഴ്സൽ ഡോണർ’ എന്നറിയപ്പെടുന്ന രക്ത ഗ്രൂപ്പ് –

Answer: O

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.