Kerala PSC Questions 104

This page contains Kerala PSC Questions 104 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2061. പ്രമാദം എന്ന വാക്കിന്‍റെ അര്‍ത്ഥം

Answer: തെറ്റ്

2062. The old man______in the garden

Answer: strolled

2063. കാറല്‍ മാർക്സ്’ എന്ന കൃതി രചിച്ചത്?

Answer: സ്വദേശാഭിമാനി രാമകൃഷ്ണപിള്ള

2064. Who discovered penicillin

Answer: Alexander Fleming

2065. दीमक को नष्ट करने के लिए सर्वाधिक उपयुक्त रसायन है

Answer: क्लोरपाइरीफस

2066. ................ is the author of ‘Ain-i-Akbari’

Answer: Abul Fazal

2067. Find the word that is opposite in meaning to the word permit

Answer: forbid

2068. In a row of students,Sunil stands in the 15th position from both ends.How many students are there?

Answer: 29

2069. Founder of Mathrubhoomi

Answer: K. p. Kesava Menon

2070. The biggest river in Kerala is:

Answer: Periyar

2071. 111111/1. 1=?

Answer: 101010

2072. National Mathematics Day is observed on

Answer: December 22

2073. മണ്ണെണ്ണയില്‍ സൂക്ഷിക്കുന്ന ലോഹം ?

Answer: സോഡിയം--- പൊട്ടാസ്യം

2074. കാവേരിയുടെ 3 പോഷകനദികൾ കേരളത്തിലൂടെയാണ് ഒഴുകുന്നത് . അവ ഏതെല്ലാം

Answer: കബനി,ഭവാനി,പാമ്പാർ

2075. സുഗന്ധ വ്യഞ്ജനങ്ങളുടെ റാണി

Answer: ഏലം

2076. പറക്കുന്നു എന്ന പദം ഏത് ക്രിയയില്‍ ഉള്‍പ്പെടുന്നു?

Answer: കാരിതക്രിയ

2077. `അവള്‍ പോയി` എന്ന വാക്യത്തിലെ ക്രിയാരൂപം ഏത്?

Answer: മുറ്റുവിന

2078. Four girls are sitting on a bench to be photographed. Shika is to the left of Reena. Manju is to the right of Reena. Rita is between Reena and Manju. Who would be second from the left in the photograph?

Answer: Reena

2079. .മലയാളി എന്ന രാഷ്ട്രീയ മാസിക തുടങ്ങിയത്

Answer: സി. കൃഷ്ണപിള്ള

2080. What is 'covid Kavach Elisa'

Answer: Testing kit

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.