PSC Questions and Answers in Malayalam 115

This page contains PSC Questions and Answers in Malayalam 115 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2281. In which district is Chimminy Sanctuary?

Answer: Thrissur

2282. Minimum Support Prices of crops are recommended by—

Answer: Commission for Agricultural Costs and Prices (CACP)

2283. In India, which one of the following should be considered the right combination of the age in days and live body weight in kg for a lamb for its weaning ?

Answer: 75 days to 90 days and 12 kg to 15 kg

2284. The cake of which one of the following materials prepared with the comparable processing technology, contains the largest percentage of ‘N’ plant nutrient among all the materials given in the list ?

Answer: Neem

2285. Which of the following tool is used for measuring the draft of agricultural implements?

Answer: Dynamometer

2286. Which is the next in the series 2,6,14,30,62,----------

Answer: 126

2287. Who wrote „Gita Govinda‟?

Answer: Jayadeva

2288. യൂറോപ്പിലെ ഏറ്റവും നീളം കൂടിയ നദി?

Answer: വോൾഗ

2289. On July 11, 2017, which country hosted a major international summit on family planning, in partnership with UN Population Fund (UNFPA) and the Bill and Melinda Gates Foundation?

Answer: United Kingdom

2290. A can finish a work in 20 days.A and B together can finish the work in 12 days.Then B alone can finish the work in

Answer: 30 days

2291. അടിയന്തിരാവസ്ഥ സമയങ്ങളിൽ മൗലികാവകാശങ്ങൾ റദ്ദു ചെയ്യാൻ അധികാരമുള്ളത് ?

Answer: രാഷ്ട്രപതിക്ക്

2292. ഒടുവിലത്തെ മാമാങ്കം നടന്ന വർഷമേത്?

Answer: 1753

2293. In which year the State of Cochin merged with Travancore?

Answer: 1949

2294. എക്സ് റേ കണ്ടുപിടിച്ചതാര്

Answer: വിൽഹെം കോൺറാഡ് റോൺട്ജൻ

2295. താഴെ കൊടുത്തിരിക്കുന്നവയില്‍ പ്രയോജക ക്രിയ ഏത്?

Answer: നടത്തിക്കുന്നു

2296. നാഴിയരി എന്നതില്‍ `നാഴി` ഭേദകത്തിന്‍റെ ഏതു വിഭാഗത്തില്‍ പെടുന്നു?

Answer: പാരിമാണികം

2297. A large crowd ———— expected at the function

Answer: is

2298. The next day after second Monday in a month is 9th. What will be the date on the day before 5th Monday?

Answer: 28

2299. 9000 കുട്ടികള്‍ പഠിക്കുന്ന ഒരു സ്കൂളിലെ ആണ്‍കുട്ടികളുടെയും പെണ്‍കുട്ടികളുടെയും അംശബന്ധം 5:4 ആയാല്‍ ആണ്‍കുട്ടികളും പെണ്‍കുട്ടികളും തമ്മിലുള്ള വ്യത്യാസമെന്ത്

Answer: 1000

2300. രാഷ്ട്ര തന്ത്ര ശാസ്ത്രത്തിന്റെ പിതാവ്

Answer: അരിസ്റ്റോട്ടിൽ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.