Kerala PSC Questions in Malayalam 106

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 106 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
2101. ഇന്ത്യൻ ഭരണഘടനയുടെ ആദ്യ പേജുകൾ രൂപപ്പെത്തിയ ചിത്രകാരൻ?

Answer: നന്ദലാൽ ബോസ്

2102. ജോണി 6000 ബാങ്കില്‍ നിക്ഷേപിച്ചു. രണ്ടു വര്‍ഷം കഴിഞ്ഞപ്പോള്‍ 6800 കിട്ടി എങ്കില്‍ ബാങ്ക് നല്‍കിയ വാര്‍ഷിക സാധാരണ പലിശ നിരക്ക് എത്ര ?

Answer: 10/3 %

2103. Which is the largest city in Asia by area??

Answer: Beijing

2104. A green leaf placed in a dark room is illuminated by red light. The leaf will appear as

Answer: Black

2105. Farmer Boldwood and Sergeant Troy are characters in the novel—

Answer: Far from the Madding Crowd

2106. Liberalisation of insurance sector in India was based on the recommendations of:

Answer: Malhotra Committee

2107. Our Chief Minister is a person of long experience in politics (Use one word for the words underlined).

Answer: veteran

2108. Who​ ​is​ ​the​ ​Government​ ​of​ ​West​ ​Bengal?

Answer: M.K.Narayana

2109. EEG Provides information on electrical activity of:

Answer: .Brain

2110. .If A=B/2,B=C(Square)/2 and C=2 Square root of 3 which is A of the following?

Answer: 3

2111. The leader of 'Mukuthi' Agitation is

Answer: Arattupuzha Velayudha Panicker

2112. .If WORDING is coded as GODRINW,how will TOUGHEN be coded?

Answer: .NOGUHET

2113. ഗുരുവിനെ രണ്ടാം ബുദ്ധൻ എന്ന് വിളിച്ചത് ആര് ?

Answer: ജി ശങ്കരക്കുറുപ്പ്

2114. The first Governor of Kerala to die in office:

Answer: Sikander Bhakth

2115. Which among the following women of Kerala participated in the Civil Disobedience Movement, carrying two month old baby in her arms and led the procession of Women?

Answer: A.V. Kuttimalu Amma

2116. മധ്യകാലഘട്ടത്തിൽ ഡൽഹി മറ്റൊരുപേരിലാണ് അറിയപ്പെട്ടിരുന്നത്. ആ പേരെന്താണ്

Answer: ദില്ലിക

2117. Choose a suitable interpretation for the idiom`hand and glove`

Answer: very friendly

2118. Which word is spelt wrongly?

Answer: Assasination

2119. വീരശൈവപ്രസ്ഥാനത്തിന്‍റെ നേതാവ്?

Answer: ബസവണ്ണ

2120. ലോക കപ്പ് ഫുട്ബോളിൽ (2010) സ്പെയ്ൻന്റെ വിജയ ഗോൾ നേടിയ താരം.

Answer: ആന്ദ്ര ഇനിയസ്റ്റ

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.