Kerala PSC Repeated Questions 92

This page contains Kerala PSC Repeated Questions 92 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1821. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ നിയമ മന്ത്രി

Answer: ബി ആർ അംബേദ്കർ

1822. പ്രവൃത്തിയുടെ യൂണിറ്റ് എന്താണ് ?

Answer: ജൂള്‍

1823. . In which state is Kaziranga Tiger Reserve?

Answer: Assam

1824. ‘Bird Man of India’:

Answer: Salim Ali

1825. पूसा रूबी' किसकी उन्नत किस्म है?

Answer: टमाटर

1826. Which​ ​battle​ ​did​ ​open​ ​the​ ​Delhi​ ​area​ ​to​ ​Muhammad​ ​Ghori?

Answer: Battle of Khanwa

1827. ചന്ദ്രനില്‍ നിന്നുള്ള പ്രകാശം ഭൂമിയില്‍ എത്താന്‍ വേണ്ട സമയം ? *

Answer: 1.3 സെക്കന്റ്

1828. Which is treated as the King of fruits?

Answer: Mango

1829. Kalidasa lived at the court of:

Answer: Chandragupta 11

1830. ദ്വന്ദസമാസമല്ലാത്ത പദമേത്?

Answer: പൂവമ്പന്‍

1831. Who was the second Chairperson of National Human Rights Commission?

Answer: Justice M N Venkatachaliah

1832. Which of the following cricket teams has won the 2019 Irani Cup?

Answer: Vidarbha

1833. ആദ്യ ദേശീയ വനിതാപാര്ലമെന്റിനു വേദിയായത്

Answer: അമരാവതി

1834. Joining together, to chat others is?

Answer: Collusion

1835. Antonym of ‘adversity’

Answer: Prosperity

1836. They made him ...... king of the country

Answer: The

1837. Wallace Smith Broeker is associated with which field

Answer: Global Warming

1838. ഏറ്റവും കൂടുതല്‍ ആട്ടിന്‍പാല്‍ ഉല്‍പ്പാദിപ്പിക്കുന്ന രാജ്യം?

Answer: ഇന്ത്യ

1839. ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യ ഹൈടെക് നിയമസഭ

Answer: ഹിമാചൽ പ്രദേശ്

1840. എല്ലാ വര്‍ണ്ണങ്ങളെയും ആഗിരണം ചെയ്യുന്ന നിറം ?

Answer: കറുപ്പ്

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.