Kerala PSC Questions 96

This page contains Kerala PSC Questions 96 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1901. Everybody thinks______has the right to protest

Answer: he

1902. Roopa Bhadratha Vaadam was related to

Answer: Mundasseri

1903. MTP Act came into force in the year of

Answer: 1972

1904. ശ്രേണിയിലെ തെറ്റായ സംഖ്യ ഏത് ? 7, 11, 14, 18, 21, 24, 28

Answer: 24

1905. "ലോകം മുഴുവൻ ഉറങ്ങി കിടക്കുമ്പോൾ ഒരു രാജ്യം സ്വാതന്ത്ര്യത്തിലേക്ക് ഉണർന്നെണീക്കുന്നു" - ഇത് ആരുടെ വാക്കുകളാണ്

Answer: നെഹ്റു

1906. ഗീത ഒരു ജോലിയുടെ 1/6 ഭാഗം 5 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും. സുമ ആ ജോലിയുടെ 2/5 ഭാഗം 8 ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും. 2 പേരും കൂടി ഒരുമിച്ചു ആ ജോലി എത്ര ദിവസം കൊണ്ട് ചെയ്യും ?

Answer: 12 days

1907. കേരളത്തിൽ നിന്നും സഹ മന്ത്രിയായ അൽഫോൻസ് കണ്ണന്താനത്തിന് ലഭിച്ച വകുപ്പുകൾ

Answer: ടൂറിസം(സ്വതന്ത്രചുമതല), ഇലക്ട്രോണിക്സ് ,ഐ.ടി.

1908. ബ്രിക്സ് രാജ്യങ്ങളുടെ ഒമ്പതാമത് ഉച്ചകോടി എവിടെ വെച്ചാണ്?

Answer: ഷിയാമെൻ

1909. Goa become the 25th state of the Indian union on

Answer: 30th May 1987

1910. Soap is used for washing clothes. Why?

Answer: It reduces the surface tension of water so that water easily gets in to the holes in cloths

1911. ശരിയായ പദം ഏതു ?

Answer: അടിമത്തം

1912. Who is the present Chairman of National Hydro Electric Power Corporation?

Answer: K.M.Singh

1913. Soda water contains:

Answer: Carbon dioxide

1914. Select the word which is opposite to “STERN” :
a. indulgent
b. liberal
c. emotional
d. lenient

Answer: lenient

1915. Muthanga wild life sanctuary is in the district of:

Answer: Wayanad

1916. The intersection of row and column is known as?

Answer: Cell

1917. The researchers of which country has developed the first ant-like walking robot without GPS?

Answer: France

1918. A SBR is an example of

Answer: Random copolymer

1919. നിഷേധാനുപ്രയോഗത്തിന് ഉദാഹരണമേത്?

Answer: അങ്ങനെ പറയരുത്

1920. നിസ്സഹകരണ പ്രസ്ഥാനം പിന്‍വലിക്കാന്‍ കാരണമായ സംഭവം ഏത്

Answer: ചൗരിചൗരാ സംഭവം

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.