Kerala PSC Questions in Malayalam 90

This page contains Kerala PSC Questions in Malayalam 90 for psc exam preparations in Malayalam and English.

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.
1781. ഇന്ത്യയിൽ ആദ്യമായി കറൻസി നോട്ട് ക്യാൻസൽ ചെയ്ത പ്രധാനമന്ത്രി ആര്

Answer: മൊറാർജി ദേശായ്

1782. My mother asked me _________________I had not finished the work.

Answer: why

1783. സ്ത്രീകളെയും മുനിമാരെയും പ്രതിനിധീകരിക്കുന്ന കഥകളിയിലെ വേഷം.?

Answer: മിനുക്ക്

1784. Name the state government that has launched a free household power connection scheme for the poor in the state to mark Atal Bihari Vajpayee’s birth anniversary.

Answer: Uttar Pradesh

1785. A byte can hold one …………………..of data.

Answer: bit

1786. 1928- ൽ ആരംഭിച്ച ഏതു മാസികയുടെ ആപ്തവാക്യശോകമാണ് സഹോദരൻ അയ്യപ്പൻ രചിച്ചത്?

Answer: യുക്തിവാദി.

1787. റോക്കറ്റിൽ ഉപയോഗിക്കുന്ന സാങ്കേതിക വിദ്യ ഉപയോഗിച്ച് കൃത്രിമ ഹൃദയം നിർമ്മിക്കുന്ന രാജ്യം

Answer: ചൈന

1788. പരിണാമ സിദ്ധാന്തത്തിന്റെ ഉപജ്ഞാതാവായ ചാൾസ് ഡാർവിൻ തന്റെ പഠനത്തിന് വിധേയമാക്കിയ ദ്വീപ്?

Answer: ഗാലപ്പഗോസ്

1789. The name of district existed when the Kerala state was formed and it is not existed at present

Answer: Malabar

1790. Which word does NOT belong with the others?

Answer: ounce

1791. Which Indian organisation has decided to set up a regulatory sandbox for Fintech startups? (Marks: 0)

Answer: RBI

1792. Right to Information (RTI) act was passed in

Answer: 2005

1793. -------- is concerned with recording of work time of a worker

Answer: Time booking

1794. To create letters and address lists, Which template provided by word?

Answer: Mail Merge

1795. `ഓംബുഡ്സ്മാന്‍` എന്ന ആശയം കൊണ്ട് വന്ന രാജ്യം ഏത്

Answer: സ്വീഡന്‍

1796. (0.1)3 is equal to:

Answer: 0.001

1797. Kol Dam Hydro Electric Project is in the state

Answer: Himachal Pradesh

1798. Transmission of heat energy from one point to another without any medium is called

Answer: radiation

1799. സപ്രീം കോടതിയിലെ ജഡ്ജിയാകുന്ന ആദ്യ വനിത?

Answer: ജസ്റ്റിസ് ഫാത്തിമാ ബീവി

1800. Which state government has announced a ban on the use of "single use plastic"?

Answer: Bihar

Click here to read PSC Question Bank by Category wise. Click here to Test your knowledge by atteneding Quiz.